Celjan bo znova vodil Olimpijo


Včeraj je trening košarkarjev Cedevite Olimpije prvič po odhodu italijanskega predhodnika, Simoneja Pianigianija, vodil Zoran Martić.

Gre za 58-letnega Celjana, ki je v ljubljanskem klubu v preteklosti že deloval. Med letoma 2008 in 2010 je bil namreč pomočnik glavnega trenerja članske ekipe v takratni Union Olimpiji, v začetku leta 2018 pa je postal glavni trener, s katerimi je osvojil tudi naslov slovenskega državnega prvaka v sezoni 2017/18. Pri Olimpiji je deloval tudi pri mlajših selekcijah.

Kot trener je Martić v svoji karieri doslej vodil tudi Slovan, Roglo Zreče, Loka kavo Škofja Loka, Kraški zidar Sežana, Szolnoki Olaj (Madžarska), Krko Novo Mesto, Budućnost (Črna gora), Apoel Nicosio (Ciper), Zlatorog Laško, Helios Domžale, Khimik (Rusija), Kormend (Madžarska), MZT Skopje (Makedonija), Trefl Sopot (Poljska), nazadnje pa je deloval na Japonskem pri Chiba Jets, kjer je imel mentorsko oz. svetovalno vlogo. Z MZT-jem je v sezoni 2013/14 postal makedonski državni in pokalni prvak.

V zgodovino slovenske košarke se je Martić zapisal predvsem kot selektor slovenske moške reprezentance do 20. leta, ki je leta 2000 v Ohridu osvojila naslov evropskega prvaka. Dve leti pred tem je z reprezentanco do 22. let na evropskem prvenstvu v Trapaniju osvojil drugo mesto.

Martić ob prvem nagovoru novinarjem; foto: KKCO

Ob svoji vrnitvi je za klubsko spletno mesto dejal: “Moj prihod v Cedevito Olimpijo sovpada z začetkom koledarskega leta. Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje in priložnost. Zavedam se situacije, v kateri se nahajamo, in pričakovanj športne javnosti. Prepričan sem, da jih lahko z dobrim delom, ob pomoči navijačev, tudi uresničimo.”

V evropskem pokalu so Ljubljančani izgubili vseh 13 tekem, medtem ko so v ligi ABA veliko bolj uspešni, saj si s Partizanom delijo drugo mesto.

Martić je v ekipo takoj vrnil Zorana Dragića, ki ima s klubom pogodbo, a ga je predhodnik oddaljil s treningov.

Preberite tudi:

Novoletni skok v Savinjo 2024: Po hladni reki na prvi januar zaplavala tudi 83-letnica (foto, video)