Celjan Dragan Gajić po koncu sezone končuje igralsko kariero


Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Dragan Gajić iz Celja je na svojih družbenih omrežjih najavil, da bo po koncu aktualne sezone zaključil svojo igralsko pot.

Dragan Gajić je svojo bogato kariero pričel v Celju, kjer je za člansko zasedbo nastopal v treh različnih obdobjih med letoma 2000 in 2011. Imel je vmesna postanka pri trboveljskemu Rudarju in hrvaškemu Zagrebu.

Dragan Gajić v dresu Celja na tekmi proti nemškemu Gummersbachu, v ozadju Srb Momir Ilić. (Foto: Dragan Gajic – GAJO/Facebook)

Za tem je okrepil vrste Maribora, a le za kratek čas, saj je še isto leto sledila selitev k francoskemu Montpellierju, kjer je igral pet let. Leta 2016 se je pridružil madžarskemu Veszpremu, štiri leta kasneje pa se je Celjan vrnil v Francijo, v ekipo Limogesa, kjer nastopa še danes.

Član francoske zasedbe bo tako po koncu sezone prenehal s profesionalnim igranjem rokometa, ob svojem poslovilnem pismu pa je zapisal: ”Odločitev ni bila lahka. Rokomet je bil zame vedno več kot le šport. Predstavljal je strast, način življenja, izjemno avanturo, ki je izoblikovala vsak delček moje osebnosti. Trenutki na igrišču, tovarištva v slačilnici, vznemirljive zmage in grenki porazi bodo za vedno ostali v mojem spominu.”

Celjana Dragan Gajić in Aleš Pajovič (Foto: Slavko Kolar/Dragan Gajic – GAJO/Facebook)

“Telo mi je vedno dobro služilo in še vedno čutim, da bi lahko igral. Dosegel sem vse zastavljene cilje in verjamem, da je sedaj čas, da mesto prepustim novi, obetavni in talentirani generaciji,” je še dodal 39-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na desnem krilnem položaju.

Gajić s 692 zadetki velja za tretjega najboljšega strelce slovenske reprezentance, ob tem pa se lahko med prvo deseterico strelcev pohvali z najboljšim povprečjem, kar se tiče doseženih zadetkov na tekmo (4,3 golov na tekmo).

Foto: Dragan Gajic – GAJO/Facebook

V svoji bogati klubski karieri je osvojil naslov državnih in pokalnih slovenskih, hrvaških, francoskih ter madžarskih prvakov. V sezonah 2011/12 in 2013/14 je bil izbran za najboljše desno krilo francoske lige, v sezoni 2013/14 pa je bil med francosko elito s kar 192 goli najboljši strelec in z 72 goli tudi v pokalu EHF. Zablestel je tudi na svetovnem prvenstvu leta 2015, ko je v slovenskem dresu zabil 71 zadetkov in bil izbran v postavo turnirja.

Kaj bo Celjan počel po koncu svoje kariere še ni znano, je pa v svojem zapisu namignil, da bo tudi v prihodnje ostal povezan z rokometom.