Celjan na Poljskem sezono zaključil kot državni podprvak in pokalni prvak


Celjan, ki svoje nogometne sposobnosti razkazuje na Poljskem kot član Legie iz Varšave, je s poljsko ekipo osvojil pokalni naslov, v državnem prvenstvu pa naslov ligaških podprvakov. Poljski nogomet je sicer obarvan tudi z dvema nekdanjima nogometašema Celja.

Foto: Legia Warszawa/Facebook

Blaž Kramer, ki je svojo nogometno kariero pričel skozi mladinski pogon celjskega Šampiona, je v minulem poletnem prestopnem roku prestopil v vrste poljskega prvoligaša iz Varšave. V tej sezoni je imel sicer velike težave s poškodbo, ki ga je pestila že v času, ko je bil še član švicarskega Zuricha. Celjan je bil z igrišč odsoten približno šest mesecev, kljub temu pa je v dresu Legie uspel zbrati štirinajst nastopov, a večino le teh kot joker s klopi. Ob tem je prispeval tudi dva zadetka.

Napadalec iz knežjega mesta je tako v svojo vitrino dodal naslov poljskih pokalnih prvakov, v državnem prvenstvu pa je Legia zasedla drugo mesto. V preteklosti je s Zurichom osvojil naslov državnih prvakov, z drugo ekipo nemškega Wolfsburga pa regionalno ligo. Poleg omenjenih ekip je nastopal tudi v dresu Aluminija iz Kidričevega.

Dušan Stojinović; foto: Jagiellonia Bialystok/Facebook

Na Poljskem si kruh služita tudi nekdanja člana Celja Dušan Stojinović in Blaž Vrhovec. Branilec, ki je s Celjani osvojil naslov državnih prvakov, je član Jagiellonie Bialystok, njegova ekipa pa je sezono zaključila na štirinajstem mestu in si priborila obstanek med elito. Ob tem je zbral dvanajst nastopov.

31-letni nogometaš sredine igrišča, ki je v Celju igral štiri sezone, pa je član ekipe Gornik Zabrze, ki je zasedla šesto mesto. Vrhovec, ki naj bi se vse bolj spogledoval s povratkom v Maribor, je za Gornik zbral petnajst nastopov in prispeval eno asistenco.

Standings provided by Sofascore