Celjan z največ zadetki za slovensko reprezentanco, bo pot nadaljeval v Avstriji


Celjan, ki je po rokometni igralski karieri vstopil v trenerske vode, bo v naslednji sezoni vodil avstrijskega prvoligaša HSG Xentis Bärnbach/Köflach. Po epizodi na klopi Maribora tako ostaja na Štajerskem, a onkraj meja.

Luka Žvižej prevzema trenersko palico ekipe, ki je v lanski sezoni zasedla zadnje mesto, a kljub temu obstala med elito, saj je eno izmed moštev izstopilo iz lige. Nekdanji rokometaš, ki drži rekordno število doseženih zadetkov za slovensko reprezentanco, je trenersko kariero pričel kot pomočnik pri članski ekipi in trener mladincev na klopi Celja, nato pa je za kratek čas prevzel tudi vlogo glavnega trenerja članske zasedbe. Zadnji dve sezoni je deloval kot trener v štajerski prestolnici, kjer pa je ob zahtevnih razmerah izpadel iz prve lige. Ob tem kot pomočnik deluje tudi pri slovenski reprezentanci.

Luka Žvižej; foto: HSG Xentis Bärnbach/Köflach

Za odhod v Avstrijo se je odločil, saj je v ekipi in klubu svojega novega delodajalca opazil potencial, ob tem pa je odločen, da jim lahko na krilih izjemnih navijačev uspe doseči zadano. Celjan bo tako del dolgoročnega razvojnega procesa kluba z juga Avstrije. Njihov primarni cilj je obstanek v ligi, sekundarni pa doseči mesta, ki vodijo v končnico.

Žvižej, ki si od svojih varovancev želi modernega rokometa in borbe na terenu, je dejal: ”Vselej je prostor za rast in izboljšave. Prizadevali si bomo pripeljati čim večje število otrok v rokomet in v naš klub ter posledično potem iz njih ustvariti rokometaše za člansko moštvo. Mladina je ključna za prihodnost kluba, še posebej za klub z več kot 90 let dolgo tradicijo.”

Avstrijska zasedba bo s pripravami pričela konec julija, izkušnje, ki jih je Celjan nabral pri Celju, Cantabriji, Barceloni, Szegedu, Mariboru in Mindenu pa bodo vsekakor pridodana vrednost pri doseganju ciljev, ki so si jih zadali.