Celjane od senzacije proti sloviti Barceloni ločila zgolj minuta (foto)


Rokometaši Celja so v 12. krogu Lige prvakov gostili Barcelono, ki je aktualni prvak tega elitnega tekmovanja. Pivovarji so bili v vodstvu skoraj celoten del obračuna, na koncu pa so se zmage veselili favorizirani Katalonci.

Celje Pivovarna Laško : Barcelona 27:28 (15:12)

Strelci Celja: Marguč 8, Strmljan 5, Vlah 4, Mazej 3, Mlakar in Žabić 2, Janc, Martinović in Suholežnik 1

Celjani so na krilih razpoloženega Gala Gaberška precej bolje odprli obračun in povedli s 4:1. Celjski vratar je na začetku tekme zbral 5 izjemnih obramb, s tem pa je poskrbel za fantastično vzdušje v dvorani Zlatorog, kjer se je zbralo več kot 5.200 gledalcev. Španci so nato izid poravnali na 5:5, toda rokometaši Celja so ponovno uspeli uiti nasprotniku na tri zadetke (9:6). Prednost so tako uspešno zadržali do konca prvega polčasa, ekipi sta namreč na odmor odšli z rezultatom 15:12.

Drugi del tekme se je pričel v podobnem stilu kot prvi, in sicer z obrambo mladega Gabrška ter zadetkom Celjanov, ki so nato v 37. minuti povišali svojo prednost na štiri zadetke (20:16). Zvezdniška zasedba mogočne Barcelone je postajala vse bolj nervozna, saj se že dolgo ni zgodilo, da bi bil njihov tekmec večji del tekme v vodstvu (21:18). Sledile so številne izključitve na strani Celjanov, kar so domači navijači pospremili z glasnimi žvižgi in metanjem predmetov na igralno površino v smeri avstrijskega sodniškega dvojca.

Toda tudi to ni zadostovalo, da bi Španci prišli do izenačenja. Pivovarji so tako v zadnjih 10 minut srečanja vstopili s prednostjo štirih zadetkov (25:21). Uspešno izvedena sedemmetrovka Aleksa Vlaha je 6 minut pred koncem celjski ekipi prinesla vodstvo treh golov (27:24), ki pa so ga zapravili. V zaključku so si namreč Celjani privoščili preveč napak v fazi napada, kar je dopustilo Špancem, da so minuto pred koncem tekme izenačili na 27:27. Vidna je bila tudi utrujenost na strani Celja, ki ne premore tako širokega igralskega kadra kot aktualni evropski prvaki.

Pivovarji niso uspeli doseči zadetka zadnjih 6 minut, medtem, ko so Katalonci v zadnji minuti prvič na tekmi povedli. To pa je zadostovalo tudi za končno zmago, saj je v zadnjih sekundah tekme strel Tadeja Mazeja ubranil Emil Nielsen. Končni rezultat je tako znašal 27:28, največ zadetkov pa sta v dresu Celja dosegla Gal Marguč (8) in Tilen Strmljan (5).

Alem Toskić, trener Celja po tekmi: “Jaz sem igralcem po tekmi dejal, da sem ponosen na njih. 59 minut smo super igrali, bili boljši, potem pa nismo imeli sreče. Prejšnji četrtek smo zadeli v zadnjih sekundah in bili srečni, danes pa se je sreča obrnila na drugo stran.”

Celjane v elitnem evropskem tekmovanju čakata še dva obračuna, na katerih morajo doseči zmago v boju za napredovanje iz skupinskega dela. Poleg tega mora danski Aalborg obe tekmi izgubiti. Celje bo v sredo gostovalo v Nemčiji pri Kielu.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: David Valant