Celjane okrepil donedavni stalni mladi reprezentant


Nogometni klub Celje se je s švedskim Hammarbyjem dogovoril za prestop Aljoše Matka. Donedavni mladi slovenski reprezentant je s klubom sklenil pogodbo do dvoletno pogodbo, so sporočili iz celjskega kluba.

Aljoša Matko je svojo nogometno pot pričel v Beli krajini, nato pa se preko Krke preselil v mlajše selekcije mariborskega prvoligaša, kjer je svoj razkošni nogometni talent začel še dodatno razvijati. V sezoni 2017/18 je bil z 21 zadetki na 25 srečanjih najboljši strelec 1. SML, sezono kasneje pa svoj strelski izkupiček še izboljšal. Mrežo nasprotnikov je na 24 tekmah zatresel kar 31-krat in se še drugo sezono zapored veselil naziva kralja strelcev. Skupno je Matko v selekcijah od U15 do U19 v tekmovanjih pod okriljem NZS zabil 100 zadetkov na 155 odigranih obračunih.

Prve minute v članski konkurenci je krilni napadalec začel nabirati v ljubljanskem Bravu. V slovenski prestolnici se je odlično znašel in bil v celjski šampionski sezoni 2019/20 s 15 zadetki četrti najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva. Po vrnitvi v Ljudski vrt je v nekoliko manjši vlogi, kot jo je užival pri Bravu, na 29 tekmah zadel sedemkrat in si prislužil prestop v tujino. Po medsebojnem obračunu v kvalifikacijah za UEFA Conference League je oblekel majico Hammarbyja. Za švedske prvake iz sezone 2001 je v prvi polovici lanske sezone zaigral na 13 srečanjih in dosegel dva zadetka, v drugi polovici pa igral za Olimpijo (15 tekem, 1 zadetek).

22-letnik se lahko pohvali s številnimi nastopi za mlade kategorije slovenske reprezentance, saj je dres z državnim grbom oblekel na kar 61 tekmah, bil pa je tudi član reprezentance do 21 let, ki je bila lani del v Sloveniji organiziranega EP, so še zapisali v NK Celje.

foto: NK Celje