Celjski rokometni klub zapušča tudi Tone Turnšek


Po številnih odhodih igralcev RK Celje Pivovarna Laško (Uroš Zorman, Aleš Pajovič, Renato Vugrinec, Dragan Gajič in Miladin Kozlina) in trenerja Zvonimirja Serdarušiča, je danes s položaja predsednika upravnega odbora nepreklicno odstopil Tone Turnšek, ki je tako še drugič po letu 2007 zapustil mesto predsednika v najboljšem slovenskem rokometnem klubu. Celjani so tako v nekaj mesecih doživeli pravi kadrovski cunami.

Kot razlog za odstop z mesta predsednika RK CPL je Turnšek navedel prepričanje, da mora na položaj predsednika zasedati predstavnik generalnega pokrovitelja kluba, kakor je bila praksa v zadnjih dvajsetih letih. V praksi je namreč spoznal, da je poleg opravljanja pomembne funkcije, potrebno v rokah imeti vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. Slednjega kot upokojenec ni imel, ker mu je predstavljalo breme in ne več izziv. Sicer pa meni, da v klubu vladajo dobi odnosi in da je klub na pravi poti.

Seveda se ljubiteljem rokometa poraja vprašanje, kakšna je realna perspektiva kluba za naprej. Sezona je praktično zavožena, kar zadeva ubranitev naslova, nekatere navdušuje borbenost mladih fantov iz celjske rokometne šole, ki so jo večji del sezone pogrešali, toda kmalu bodo zahtevali zmage, poroča Delo.si. Lahko, da bodo še te simpatije ugasnile, če v naslednji sezoni ne bo naslova. Vse bolj se zdi, da bodo zaradi zelo omejenega domačega trga potrebne močne tuje okrepitve. Trener Požun za zdaj ostaja s trinajstimi igralci, ki imajo razpon pogodb od 200 do 200.000 evrov letno, z ekipo, s katero pač ne more veliko narediti, a jo bo morda pripeljal do konca sezone. Vse bolj se zdi, da bi morali prenovo kluba prepustiti mlajšim kadrom, ki se bodo morali šele dokazati, da so iz pravega testa, zaključuje Peter Zalokar za Delo.si.

Odstopno izjavo, ki jo je Turnšek posredoval na upravni odbor, si lahko preberete na Siolovem sportalu.