Celjani aktualno sezono Lige prvakov zaključili proti danskemu Aalborgu (foto)


Rokometaši Celja so na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov gostili danski Aalborg. Celjani so večji del srečanja lovili zaostanek, na koncu pa so morali priznati premoč aktualnim danskim podprvakom.

Celje Pivovarna Laško : Aalborg 31:34 (15:19)

Strelci Celja: Vlah, Ivanković in Marguč 5, Mazej 4, Strmljan, Martinović in Žabić 3, Mlakar, Cokan in Antonijević 1

Pivovarji so tekmo pričakali v nekoliko bolj sproščenem vzdušju, saj so že pred zadnjim krogom bili obsojeni na predzadnje mesto, medtem, ko bi si Danci na drugi strani v primeru zmage zagotovili peto mesto.

Celjanom je na začetku srečanja največ težav povzročal krilni rokometaš Kristian Bjornsen. Norveški reprezentant je namreč v uvodnih 9 minutah dosegel kar 5 golov, prav toliko pa je znašala tudi prednost Dancev po 18 minutah igre. Varovancem Alema Toskića je naposled le uspelo strniti obrambo, toda dansko prednost je s samostojnimi akcijami vzdrževal Aron Palmarsson.

Rokometaši Celja so tako na odmor odšli s 4 goli zaostanka (15:19). V drugem delu igre je Celjane v igri ohranjal kapetan Aleks Vlah, ki je štirikrat zapored uspešno zaključil napad. Kljub temu so Skandinavci še vedno vodili za 5 zadetkov (24:29). V sami končnici se je Celje le uspelo nekoliko približati, toda za kakšen preobrat jim je nato zmanjkalo časa. Celjani so proti gostom iz severa Danske klonili z 31:34.

Alem Toskić, trener Celja po tekmi: “Če bi Danci prišli teden ali dva pred današnjo tekmo, potem bi verjetno imeli veliko bolj enakovredno tekmo. Na današnjem dvoboju nismo imeli moči, naši ‘rezervoarji’ so se povsem izpraznili po nedeljski zmagi nad Velenjčani in neusmiljenemu ritmu tekem sreda – sobota v zadnjem mesecu. Proti danski zasedbi smo se borili po svojih najboljših močeh, a moramo športno priznati, da je kakovost na strani Alborga.”

Pivovarji so tako zaključili svojo pot v aktualni sezoni elitnega tekmovanja, kjer so zbrali 3 zmage in 11 porazov. Slavili so proti nemškemu Kielu, francoskemu Nantesu in norveškemu Elverumu, to pa jim je prineslo sedmo mesto v skupini B. Pravega časa za počitek kljub temu ne bodo imeli, saj jih že v nedeljo čaka gostovanje v okviru državnega prvenstva pri Kopru.

Simon Valant, foto: David Valant