Celjani bodo v leto 2023 vstopili kot vodilna ekipa


V Zlatorogu so celjski rokometaši v 13. krogu državnega prvenstva gostili Slovenj Gradec. Celjani so po dokaj trdem in izenačenem boju na koncu vendarle strli koroški odpor in prišli do zmage.

Celje Pivovarna Laško : Slovenj Gradec 29:23 (13:11)
Strelci Celja: Cokan in Vlah 5, Strmljan in Janc 4, Mazej, Mlakar, Žabić, Suholežnik in Marguč 2, Ivanković 1

Zelo malo zadetkov na začetku srečanje je pričalo o tem kako izenačen in trd dvoboj se odvija v dvorani Zlatorog. V 16. minuti sta bili ekipi poravnani na 5:5.

Na odmor so rokometaši odšli z rezultatom 13:11. V drugem polčasu so Celjani vendarle rahlo stopili na plin. Uspešno izvedena najstrožja kazen Aleksa Vlaha jih je popeljala do vodstva s 4 zadetki (18:14).

V izdihljajih srečanja je dvakrat v polno zadel Mitja Janc in tako postavil končni izid 29:23. Vratar Yassine Belkaied je zbral 13 obramb, od tega kar 5 v uvodnih 7 minutah. Rokometaši Celja so tako zaključili koledarsko leto z 12 zmago v prvenstvo, kar jih uvršča na vodilno pozicijo na tabeli.

Celjane sedaj čaka daljši premor v katerem se bo odvilo tudi rokometno svetovno prvenstvo. Za turnir, ki bo januarja 2023 potekal na Švedskem in Poljskem so se na širšem seznamu selektorja Uroša Zormana pričakovano znašli tudi rokometaši Celja, in sicer Gal Gaberšek, Tim Cokan, Tadej Mazej, Aleks Vlah in Stefan Žabić.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook