Celjani do prigaranih treh točk v Rogaški Slatini po dveh zadetkih Bajdeta (video)


Nogometaši Celja so na tekmi 31. kroga gostovali v Rogaški Slatini, kjer so odpor domače zasedbe strli v 60. minuti, ko je v polno zadel rezervist Gregor Bajde, strelec dveh zadetkov ob zmagi Celjanov z 1:2.

Varovanci Damirja Krznarja so imeli v prvem delu igre rahlo terensko premoč, a so Slatinčani z dobro taktično postavitvijo uspešno zaustavljali napade Celja.

Celjani so prvič resneje zapretili v peti minuti, ko je skok po podaji s kota dobil Damjan Vuklišević, sledil pa je atraktiven poskus Rolanda Aaronsa. Na drugi strani igrišča je sam proti vratom Celja stekel Patrik Mijić, a izkazal se je Matjaž Rozman.

V 12. minuti je po desni strani lepo preigraval Jamajčan Aarons, zaposlil Denisa Popovića, strel kapetana pa je ubranil Ajdin Mulalić, ki je v drugi minuti zaradi izpolnjevanja pravil, ki jih zahteva NZS, zamenjal Žana Lorberja.

Razpoloženi Aarons, ki je nekoč nastopal za angleški Newcastle, je povzročal precejšnje preglavice obrambi Rogaške. Je pa bilo v 25. minuti znova vroče pred celjskim golom, ko je zadetek Oliverja Kregarja z nogo preprečil 37-letni Rozman.

Po rahlem zatišju je svojo desnico preizkusil Egor Prucev, a meril čez domača vrata, ekipi pa sta na odmor odšli brez zadetkov.

Patrik Mijić in Damjan Vuklišević (Foto: David Valant)

Hrvaški strateg na klopi Celja je po uvodnem delu drugega polčasa ugotovil, da igra brez pravega osrednjega napadalca ne bo obrodila sadov, zato je na igrišče v 57. minuti poslal Gregorja Bajdeta.

Slednji je že tri minute kasneje upravičil zaupanje trenerja in moštvo iz knežjega mesta popeljal do vodstva, nato pa v 63. minuti še drugič zatresel mrežo domačih.

Grofje so si nemiren zaključek tekme zakuhali v 81. minuti, ko je David Zec v kazenskem prostoru Celja podrl Di Matea Lovrića, najstrožjo kazen pa je v zadetek pretvoril hrvaški napadalec Mijić.

Celjani so v zaključku tekme podobno kot v prejšnem krogu proti Bravu trepetali za zmago, vendarle pa je vse poskuse Rogaške uspešno zaustavil vratar Rozman.

Celjani so tako prišli do svoje 22. zmage v letošnjem prvenstvu, vse bližje pa so drugemu naslovu državnih prvakov. V nedeljo bodo grofje na stadionu Z’dežele gostili Domžale.

Rogaška – Celje 1:2 (0:0)
Mijić 84./11m; Bajde 60., 63.

Celje: Rozman, Karničnik, Nemanič, Vuklišević, Ajhamejer (od 65. Zec), Zabukovnik, Svetlin (od 77. Krefl), Popović (od 77. Vrbanec), Aarons (od 57. Bajde), Prucev (od 65. Bobičanec), Matko

Standings provided by Sofascore

 

Oglejte si video izseke priložnosti s tekme ter izjave trenerjev in igralcev: