Celjani do rekordnega prestopa, a na pomembni tekmi brez nigerijskega napadalca


Po poročanju italijanskih medijev naj bi se nigerijski napadalec iz vrst celjskega prvoligaša tik pred povratnim obračunom v okviru evropskih kvalifikacij preselil na jug Italije. Celjani naj bi v zameno za mladega napadalca prejeli rekordno odškodnino.

Kot razkrivata priznana italijanska novinarja Gianluca Di Marzio in Sacha Tavolieri naj bi celjski napadalec Charles Ikwuemesi okrepil italijanskega prvoligaša iz Salerna. 22-letnik naj bi s Salernitano podpisal štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto, Celjani pa naj bi z njegovim odhodom klubsko blagajno obogatili s kar 1,8 milijona evrov.

To je za klub iz knežjega mesta vsekakor rekorden znesek. Doslej je za rekorden prestop iz Celja veljal odhod Benjamina Verbiča v danski Kobenhavn za 1,2 milijona evrov, sledita pa prodaji Daria Vizingerja v Wolfsberger in Dragana Čadikovskega v Zenit (oba 800.000 evrov).

Charles Ikwuemesi na tekmi z Vitorio; foto: David Valant

Celjani bodo tako morali današnji dvoboj z beloruskim Nemanom odigrati brez strelca edinega zadetka na prvem srečanju. Po poročanju italijanskih medijev naj bi robustni napadalec že včeraj prestal zdravniški pregled v Italiji, kasneje pa večerjal s športnim direktorjem Salernitane in nekdanjim vratarjem Morganom De Sanctisom. Tako bo, v kolikor grofje v svoje vrste ne pripeljejo novega napadalca, vlogo Nigerijca prevzel Brazilec Edmilson.

Ikwuemesi je svojo nogometno pot pričel pri zasedbi iz rodne države Gian Brillars, nato pa se je še kot najstnik odpravil v Evropo, kjer je sprva okrepil vrste avstrijskega Steyra. V Slovenijo je prišel pred dvema letoma, najprej v Krško, za tem pa še v knežje mesto.

V Celju, kjer je navdušil s svojo surovo močjo in izjemnim grajenjem žoge, je zbral 37 nastopov, ob tem pa dosegel 11 zadetkov. Pri moštvu iz Serie A ga sedaj čaka težka konkurenca v boju za minutažo. Salernitana je namreč v svoje vrste zvabila reprezentanta Senegala, za katerega je španskemu Villarrealu odštela 12 milijonov evrov. Napad zasedbe trenerja Paula Souse je tako že pred mesecem dni okrepil Boulaye Dia, ki je sicer na nogometnem portalu Transfermarkt ocenjen na kar 25 milijonov evrov.