Celjani do številnih uspehov na atletskem mitingu v Slovenski Bistrici


Na atletskem mitingu v Slovenski Bistrici, ki je bil prvič del izziva svetovne celinske serije (World Athletics Continental Tour Challenger), so svoje sposobnosti dokazovali tudi člani celjskega Kladivarja, ki so bili zelo uspešni.

Matic Ian Guček je otvoril sezono na prostem in zmagal na 400 m z ovirami s časom 50,32. S tem je za slabo sekundo in pol zastal za svojim lanskim državnim rekordom (48,91). Tretje mesto je zasedel Marko Pepelnak s časom 54,19.

”To sezono sem odprl z boljšim časom kot lani, zato sem zelo zadovoljen. To je dober znak, treningi so sicer potekali brez težav in se že veselim naslednjih tekem. Glavni cilj bo zame julija na mlajšem članskem EP na Finskem. Upam pa, da se bom uvrstil tudi na člansko SP v Budimpešti. Tretji cilj pa je, da še izboljšam slovenski rekord, a sem še mlad in je pred mano še precej atletskih let, zato se s tem ne obremenjujem,” je po teku povedal Guček.

Do zmage sta prišli tudi Eva Pepelnak, ki je v troskoku pristala pri 13,41 m., in pa Martina Ratej, ki je kopje zalučala do razdalje 56,16 m. Žiga Jan je bil v teku na 800 m drugi (1:51,17), Hana Urankar v metu diska (53,16) in Ela Velepec v skoku v višino (1,73 m) pa sta zasedli tretje mesto. Žiga Benko je v teku na 100 m osvojil četrto mesto (10,62).

Vid Botolin je v soboto nastopil na močnem mednarodnem atletskem mitingu v belgijskem Oordegemu in v teku na 5.000 metrov s časom 13:56,77 izpolnil normo za nastop na evropskem prvenstvu za mlajše člane, ki bo letos na Finskem. Kot edini slovenski predstavnik na mitingu je osvojil 31. mesto.