Celjani do visoke zmage proti srbskemu predstavniku


Radnički iz Beograda je bil četrti nasprotnik celjskih nogometašev v okviru priprav na nadaljevanje sezone. Celjani so v Poreču visoko odpravili srbsko ekipo in tako vpisali še drugo zmago v pripravljalnem obdobju.

Radnički Novi Beograd : Celje 1:6 (0:3)
Nuredini 87′; Popović 2′, Kargbo Jr. 17′, 24′, Bajde 60′, 62′, 65′

Začetna postava Celja: Obradović; Milić, Zec, Nemanić, Ajhmajer; Zabukovnik, Kouter, Bobičanec, Popović; Kargbo Jr., Ikwuemesi

Že po 2 minutah igre je kapetan Nino Kouter odložil žogo za Denisa Popovića, ta pa jo je z dobro odmerjenim strelom pospravil v mrežo Srbov. Le 15 minut kasneje se je nato po predložku iz kota povratnik v celjski tabor Ibrahim Kargbo Jr. najbolje znašel v kazenskem prostoru Beograjčanov in povišal vodstvo Celjanov.

V 24. minuti je znova udaril belgijski napadalec, ki je izkoristil veliko napako vratarja srbske ekipe. V drugem polčasu je mrežo Radničkega načel Gregor Bajde, ki pa je nato zgolj v 5 minutah prišel do hat-tricka. V 87. je sledil častni gol srbske ekipe, ki sicer nastopa v drugem kakovostnem rangu Srbije. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Jasin Nuredini.

Celjani so torej po remiju proti zagrebškemu Dinamu in porazu proti Hajduku iz Splita, sedaj povezali dve zmagi proti srbskima ekipama. V okviru 12 dni dolgih priprav v Istri se bodo v torek pomerili še s slovaškim prvoligašem iz Dunajske Strede.

Tekmo Celja in Radničkega si lahko pogledate tukaj.

Simon Valant, foto: NK Celje/Facebook