Celjani do zmage na zadnji domači tekmi letošnje sezone (foto)


Nogometaši Celja so na zadnji domači tekmi letošnje sezone gostili Koper. Celjani, ki so delovali izredno taktično organizirani, so Primorce pred 900 gledalci zanesljivo premagali, s tem pa napravili velik korak k osvojitvi naslova državnih podprvakov. 

Celje : Koper 2:0 (1:0)
Matko (15′), Popović (69′)

Začetna postava Celja: Obradović, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Karničnik, Kouter, Zabukovnik, Popović, Bajde, Matko, Bizjak

Po nesporazumu celjske obrambe so do prve obetavne situacije prišli Koprčani, in sicer Bright Edomwonyi, a je njegov strel za las švignil mimo vratnice. Na drugi strani igrišča je le minuto kasneje sledila kazen za Primorce, ko je po lepi akciji v polno zadel Aljoša Matko, ki v zadnjem času kaže izvrstno formo.

Po vodstvu Celja so kanarčki prevzeli pobudo na terenu, tako je v 35. minuti znova nevarno zapretil nigerijski napadalec, toda izkazal se je celjski vratar Matko Obradović. Grofje so tako svojo prednost uspešno ohranili do odmora.

Tudi na začetku drugega dela so imeli terensko premoč nogometaši Kopra, Celjani pa so pretili iz protinapadov. V 59. se je tako v napad izstrelil Matko in zavrnil žogo do Denisa Popovića, toda njegovo veselje je preprečil gostujoči vratar.

Prav celjski kapetan pa je nato iz prostega strela dosegel pravi evrogol, ko je žogo s pomočjo prečke poslal v mrežo gostov. V nadaljevanju tekme so imeli Celjani še tri velike priložnosti. Prvo je zapravil Matko, ki se je pred vrati Kopra nekoliko zapletel, druga je pripadla rezervistu Charlesu Ikwuemesiju, ki je zaključil preveč nonšalantno, v tretji situaciji pa se je znova znašel najboljši strelec Celja, kar se tiče aktualne sezone, a je nogometaš Kopra njegov poskus izbil z golove črte.

Srečanje je zaznamoval tudi debitantski nastop med slovenskimi prvoligaši v celjskem dresu, do katerega je prišel mladi Domen Justinek. Celjani so tako v knežjem mestu povsem zasluženo ugnali nogometaše iz obale, v zadnjem krogu pa se bodo naslednjo soboto v ljubljanskih Stožicah pomerili z Olimpijo.

Fotogalerija: David Valant