Celjani do zmage v zadnji sekundi, med strelci tudi novinec v članski vrsti


Celjski rokometaši so med vikendom prišli do zmage na gostovanju v Škofji Loki. Pri ekipi, ki je globoko v spodnjem delu lestvice, so točki osvojili z zadetkom v zadnji sekundi srečanja.

Po uvodnem vodilnem golu pivovarjev so pobudo prevzeli Gorenjci, ki so že v 6. minuti vodili za tri gole, najvišja razlika v prvem polčasu pa je v 11. minuti znašala pet golov. Na polčas so domači šli s štirimi goli prednosti.

Utrinek s tekme; foto: Slavko Kolar / RKCPL

V drugem delu so se Celjani približali na dva gola zaostanka, a so domači v 41. minuti znova povedli za štiri in to z golom iz 7-metrovke vratarja Tilna Grudnika. Sledili so trije celjski goli, s čimer so gostje ujeli priključek. V 47. minuti je za 22:21 zadel Žiga Belej, ki je prvič zaigral v članski ekipi. V 54. minuti je Žiga Mlakar izenačil na 23. Mitja Janc je v 58. minuti zadel za 24:26. Domači so pet sekund pred koncem izenačili, Celjani pa so s hitrim izvajanjem presenetili domače, zmagoviti gol pa je dosegel Igor Žabić.

Z zmago Celjani ostajajo na tretjem mestu lestvice.

RD Urbanscape Loka : RK Celje Pivovarna Laško 26:27 (17:13)

RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek; Jelen, Belej 1, Marguč 1, Mazej 2, Cokan 6, Ćirović, Antonijević, Janc 3, Milićević 3, Korže Lesjak, Malović, Žabić I. 5, Mlakar 3, Rakita 3. Trener: Klemen Luzar

7m: 1/1, izključitve: 8 min

Celjani bodo naslednjo tekmo odigrali v Štorah, in sicer v četrtek, 25. aprila, ko bo ob 19. uri začetek tekme s Slovanom.