Celjani dobili še drugi pripravljalni turnir v tujini


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po zmagi na turnirju v makedonski v Strugi, sedaj osvojili tudi turnir v vojvodinski Kanjiži. V finalu so premagali Nexe Našice. Tudi tokrat je v celjskih vrstah pristala ena izmed individualnih nagrad, saj je bil najboljši vratar turnirja Aljaž Panjtar.

Podobno kot na včerajšnji tekmi z danskim Esbjergom, so tudi danes proti ekipi iz Hrvaške vodili večji del tekme ter ves čas nadzirali rezultat. Zgolj v uvodnem delu tekme je nasprotna ekipa nekajkrat vodila za zadetek, nato pa so pobudo prevzeli Celjani. Ti so vodili tudi že za pet zadetkov, povsem v zaključku tekme pa z nepotrebnimi napakami Našicam dovolili, da so se približali, oziroma prišli do izenačenja. Vseeno so v končnici dosegli gol, ki je pomenil tudi končno zmago na turnirju.

V petek pivovarja čaka zadnje pripravljalno srečanje, ki ga bodo odigrali v Veszpremu. Evroligaška sezona se bo začela 16. septembra, ko bo v Zlatorogu tekma s Skjernom.

Celje Pivovarna Laško : Nexe Našice 27:26 (14:11)

Celje Pivovarna Laško: Pantjar 11 obramb, Ferlin, Vujović, Jurečič 2, Malus 4, Razgor, Ovniček 4, Marguč 2/2, Šarac 2, Grošelj 4, Nenadić, Dujshebaev 2, Kodrin 3, Horžen, Makuc 1, Anić 2, Bećiri

1. tekma: Celje Pivovarna Laško : Partizan 41:24 (19:10)

2. tekma:  Celje Pivovarna Laško : Ribe Esbjerg 31:28 (16:15)

*foto: RKCPL