Celjani doma remizirali z Aluminijem


Celjani so v 5. krogu letošnje sezone prve nogometne lige eni zmagi in trem porazom dodali remi. Na domačem stadionu so remizirali z Aluminijem.

Tekmo so bolje začeli Celjani in že v prvi tretjini prvega polčasa dvakrat resneje zapretili nasprotnikom iz Kidričevega. Že v 6. minuti je imel lepo priložnost Medved, vendar je bil, po lepi podaji Svetlina, nekoliko nenatančen z glavo. Za tem je v 14. minuti Jakobsen, ki je prvič v dresu Celja začel tekmo v prvi postavi, z lepim prodorom s sredine igrišča prišel do zaključnega strela, vendar streljal preveč po tleh in ne dovolj močno. Nato se je igra obeh moštev umirila in upočasnila, tako da si nobena od ekip do konca polčasa ni priigrala zares lepe priložnosti.

V drugi polčas so Celjani ponovno krenili bolj odločno. Tako kot na začetku prvega polčasa se je tudi v 50. minuti lepa priložnost ponudila Medvedu, ki pa po lepi globinski podaji žoge ni dobro zadel. Najlepšo priložnost, po kateri bi rumeno-modri lahko zadeli je imel branilec Flis, a tudi ta ni zmogel učinkovitega zaključka podaje iz kota. Celjani so za tem nanizali še nekaj obetavnih akcij, ki pa niso imele željenega zaključka. V 87. minuti je imel eno izmed redkih lepih priložnosti tudi Aluminij, toda izkazal se je celjski vratar Raduha, ki je tekmo že drugič začel v prvi postavi. Celjani so se s streli od daleč in s predložki pred nasprotnikova vrata v sodnikovem podaljšku trudili, da bi dosegli gol za zmago, vendar brez uspeha. Tekma se je končala z rezultatom 0:0.

“Moram reči, da nisem nezadovoljen. Seveda bi si želeli zmage, določenih situacij nismo izkoristili. Na koncu je zelo pomembno, da so fantje dali vse od sebe, da so bili stabilni skozi celotno srečanje. Pomembno je, da nismo prejeli zadetka, saj je Aluminij zelo neugodna ekipa in zelo nevarna iz protinapadov. Na koncu smo s tega vidika lahko zadovoljni. Seveda moramo biti v kazenskem prostoru še bolj agresivni, bolj lačni zadetka in tako bi lahko tudi danes osvojili tri točke.”

“Vsaka ekipa potrebuje neko ravnovesje in mislim, da smo si vseeno pripravili dovolj situacij. Verjetno je manjkala konkretna priložnost, tehnični element zadnje podaje oziroma pravilno utekanje v kazenskem prostoru. V tem pogledu, v nekaterih situacijah nismo najbolje odreagirali in zato tudi nismo prišli do zadetka. Vedeli smo, da se bo nasprotnik postavil defenzivno, da bo pripravljen na protinapade.

“Kljub temu smo hoteli napadati in pritiskati na njihovo obrambo ter vzeti žogo. Mislim, da smo imeli precej odvzetih žog v prvem polčasu, na koncu pa je seveda iz teh situacij potrebno zadeti, če želimo doseči zmago. Čestitam fantom za njihov odnos in predstavo, saj ni enostavno, ko so pričakovanja ogromna. Ko doživiš dva zaporedna poraza se je potrebno dvigniti. Mislim, da je ta tekma dobra podlaga za naprej,” je po tekmi povedal trener Agron Šalja.

CELJE – ALUMINIJ 0:0

500 gledalcev

Začetna postava NK CELJE: Raduha, Zaletel, Kadušić, Vrbanec, Flis, Svetlin, Jakobsen, Brecl, Mayeuski, Medved in Božić

Klop: Rozman, Mittendorfer, Sokler (61′), Žižek (61′), Marandici, Begić (71′), Ajhmajer, Burin in Šporn (71′)

Začetna postava NK ALUMINIJ: Janžekovič, Bolha, Petek, Azemović, Pečnik, Nkama, Marinšek, Krefl, Bizjak, Brest in Kadrić.

Klop: Banić, Martić, Pušaver (79′), Ploj, Flakus Bosilj (63′), Prša (79′), Pečnik (63′) in Kidrič (86′).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

T Z N P T
1. Maribor 4 3 0 1 9
2. Koper 3 2 1 0 7
3. Olimpija Ljubljana 3 2 1 0 7
4. Bravo 4 1 3 0 6
5. Kalcer Radomlje 4 1 2 1 5
6. CB24 Tabor Sežana 4 1 1 2 4
7. Aluminij 5 0 4 1 4
8. Celje 5 1 1 3 4
9. Mura 4 0 2 2 2
10. Domžale 2 0 1 1 1

foto: NK Celje