Celjani doživeli tretji letošnji ligaški poraz


V 4. krogu prve slovenske nogometne lige so se v Športnem parku Šiška v Ljubljani nogometaši Celja pomerili z NK Bravom in izgubili z 2:1. Celjani so prvič zaigrali v novih gostujočih rdečih dresih.

Tekmo so bolje začeli Celjani in že v prvih minutah pokazali ambicije po zadetku, vendar jim željeni zaključek napadov ni uspel. Na drugi strani so se hitro zbrali tudi Ljubljančani, ki so v 6. minuti izvedli nevarno akcijo, vendar je celjska obramna linija ubranila napad.

V 11. minuti je sledil nov razburljiv dogodek, ko je Gregor Bajde pohodil Kuzmanovića, zaradi česar ga je sodnik “nagradil” z rdečim kartonom. Kuzmanovića so morali z igrišča odnesti na nosilih, namesto njega pa je v igro vstopil Begić. Celjane je dogodek dodatno spodžgal in so še bolj pritisnili na domačo obrambo. Ljubljančani so se do 31. minute nekako ubranili napadov, nakar je sledila lepa in dinamična akcija Celjanov, po kateri je Tamar Svetlin zadel za vodstvo.

Celjani so tudi po zadetku nadaljevali z napadalno igro, vendar so v 37. minuti domači kljub temu skoraj prišli do izenačenja, a jim je veselje preprečil Raduha. V 42. minuti je Žan Medved iznajdljivo prišel do žoge v kazenskem prostoru domačih in z močnim strelom nevarno ogrozil vrata. Domači vratar je z dobro reakcijo uspel preprečiti podvojitev celjskega vodstva. Prvi polčas se je tako končal z minimalno prednostjo Celjanov.

Tudi v drugem polčasu so Celjani nadaljevali z agresivno igro, kar je rezultiralo v dveh prejetih rumenih kartonih Zeca in Mayeuskega. Nato so bolj pritisnili tudi domači nogometaši in nekajkrat z nevarnimi žogami v kazenski prostor skoraj ogrozili vrata Raduhe. Sledil je eden izmed ključnih trenutkov kasnejšega preobrata. David Zec je v 59. minuti storil prekršek za drugi rumeni karton in izključitev. Ekipi sta bili spet številčno izenačeni. Trener Šalja je zato namesto Medveda v igro poslal branilca Mittendorferja.

V 69. minuti je Bravo iz lepe akcije zadel. Stranski sodnik je najprej dosodil prepovedani položaj, toda po pregledu posnetka v VAR sobi je glavni sodnik preklical prepovedan položaj in priznal zadetek Kramariča za izenačenje.

Ljubljančani so bili po zadetku zelo razigrani, skoraj bi po nevarnem strelu Kramariča v 75. minuti prišli do vodstva, toda odlično se je spet izkazal vratar Raduha. Celjane so za tem ponovno pritisnili na nasprotnikovo obrambo in poskušali na vsak način izenačiti, toda po hitrem protinapadu je NK Bravo izsilil najstrožjo kazen. Še drugič je zadel Kramarič in postavil končni izid tekme.

NK BRAVO 2:1 NK CELJE (70′, 90′ Kramarič; 31′ Svetlin)

Začetna enajsterica NK Celje: Raduha (V), Flis, Zaletel (K), Zec, Brecl, Vrbanec, Mayeuski, Kuzmanović, Božić, Svetlin in medved

Klop: Rozman (V), Mittendorfer (61′), Sokler (45′), Žižek, Jakobsen, Begić (19′), Kadušuć, Burin, Šporn

Začenta enajsterica NK Bravo: Vekić (V), Španring, Križan, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Trdin, Kirm, Bajde, Kramarič in Maružin

Klop: Josipović (V), Vodeb, Kurtovič, Kavčič, Žinko, Nsana, Memić, Ogrinec, Kancilija

T Z N P T
1. Koper 3 2 1 0 7
2. Maribor 3 2 0 1 6
3. Bravo 4 1 3 0 6
4. Kalcer Radomlje 3 1 2 0 5
5. CB24 Tabor Sežana 3 1 1 1 4
6. Olimpija Ljubljana 2 1 1 0 4
7. Celje 4 1 0 3 3
8. Aluminij 3 0 2 1 2
9. Domžale 2 0 1 1 1
10. Mura 3 0 1 2 1

foto: NK Celje