Celjani dvakrat izenačili, pokal odnesla osma serija enajstmetrovk


logonkceljeCeljski nogometaši so po dramatični tekmi v finalu pokalnega tekmovanja z Mariborčani v Kopru izgubili šele po streljanju enajstmetrovk. Prvi zadetek je bil dosežen že zgodaj, ko je po skrajšanem kotu z glavo za Maribor zadel Kabha. Vprašanje ob tem je, če ni bil pred prekrškom nad Mendyjem narejen nad Vidmajerjem. Še pred polovico igre v prvem polčasu so Celjani izenačili, in sicer z malce sreče, saj je Podlogar ne prav močno podajo pred Vratarja zgolj oplazil, kar je bilo dovolj za izenačenje.

V drugem polčasu prav veliko priložnosti ni bilo, podobno pa je bilo na Bonifiki tudi v prvem podaljšku. Na tribunah so po številu in glasnosti prednjačili celjski navijači, ki so v primerjavi z vijoličastimi manj izkušenim varovancem Roberta Pevnika vlivali dodatnih moči. Po nevarnem strelu v drugem podaljšku je Vršič za Maribor izvajal kot in z odličnim strelom neposredno premagal Matica Kotnika, ki ni najbolj ocenil vztrajnosti izstrelka nasprotnega napadalca. Sledila je menjava, ko je celjski strateg izvedel še zadnjo menjavo in v igro poslal Portugalca De Souso, ki je s prostega strela podal proti Podlogarju, ki je žogo podaljšal v daljši Handanovićev kot.

Zmagovalca so na koncu odločili streli z bele točke. Celjani so bili dolgo v boljšem položaju, saj je Kotnik že v prvi seriji ubranil strel Filipovića. V osmi seriji je slabo meril mladi Pungaršek, na drugi strani pa je za mariborsko dokončno veselje poskrbel Mertelj.

Celje – Maribor 8:9 (1:1, 1:1, 2:2)

Strelci: 0:1 – Kabha 7.’, 1:1 – Podlogar 18.’, 1:2 – Vršič 109.’, 2:2 – Podlogar 112.’.
Rumeni karton: Vrhovec.
Rdeči karton: /.

Celje: Kotnik, Hadžić, Klemenčič (od 90.’ Kous), Sunny, Vrhovec, Miškić, Vidmajer, Pajač (od 61.’ Pungaršek), Podlogar, Čirjak (od 110.’ De Sousa), Travner.
Maribor: Handanović, Filipović, Sallalich (od 69.’ Vršič), Mendy (od 91.’ Tavares), Bajde (od 74.’ Novaković), Kabha, Viler, Defendi, Šme, Mertelj, Janković.

dan-ljubezni-polsi-klik