Celjani dvakratni svetovni prvaki v break danceu


svetovni_prvaki_break_dance_1Mladinska skupina 007 crew in članska skupina Generic crew s celjskega kluba KUD Superstar sta postali svetovni prvakinji v break danceu. Svetovno prvenstvo v break danceu je potekalo minuli teden, od srede, 21.10., do nedelje, 25.10.2015, v Riminiju v Italiji.

Poleg tega pa se je odlično odrezal tudi njihov plesalec Aleksander Flis, ki je osvojil 5. mesto v break danceu med mladinskimi posamezniki. Med 50 posamezniki, pa si je med mladinci priplesal 35. mesto tudi Aljaž Rodič.

Za Plesno šolo Superstar to ni prvi naslov svetovnih prvakov, saj so prav njihovi mladinski plesalci breaka osvojili naslov svetovnih prvakov že v letu 2013 na Danskem, istega leta pa so njihovi člani zasedli odlično 3. mesto.

KUD Superstar so tako v letu 2015 osvojili v mladinski in članski starostni skupini naslov evropskih in naslov svetovnih prvakov. V Slovenijo in Celje so pripeljali kar 4 velike pokale.

svetovni_prvaki_break_dance_2

Vodja plesne sekcije KUD Superstar, Cvetana Rozman, bivša članica popularne glasbene skupine Power dancers in predsednik kluba KUD Superstar, Teodor Amanović –Toš, bolj znan online casino kot glasbeni producent in kitarist celjske skupine Nude, sta na ekipi zelo ponosna. Ob 15. obletnici delovanja kluba je to res velika potrditev, nagrada, ki poplača naporne treninge, težave, ki včasih nastopijo na poti. Plesalci so zadovoljni, veseli in ponosni na svoj uspeh, trener Dejan Gregl je več kot zadovoljen in že dela načrte za novo sezono.

svetovni_prvaki_break_dance_3

Člani 007 CREW so: Aleksander Flis, Aljaž Rodič, Anže Sadnik, Domen Pogačar, Matic Gerič, Tilen Grašič in Bor Rehak Friš.

Člani Generic crew pa so: Luka Gorjup, Žiga Antloga, Naser Guitć, Dejan Gregl in Leon Kopitar.