Celjani evropsko sezono zaključili s porazom


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes odigrali zadnjo tekmo lige prvakov v letošnji sezoni. Tekmo na Danskem, ki za nobeno izmed ekip ni imela več tekmovalnega pomena, saj sta obe moštvi že pred tem ostali brez možnosti za napredovanje, so dobili rokometaši Skjerna.

Tudi naboj same tekme je bil skoraj na revialni ravni. Nobena ekipa ni namreč pretirano garala v obrambi, zadetki pa so padali kot po tekočem traku. Tako so gledalci že v prvih sedmih minutah videli kar 10 zadetkov, ko je semafor kazal rezultat 5:5. Sledila je izključitev Šarca, kar so Danci znali izkoristiti in povedli s 7:5. Tu so se začele kazati tudi prve težave gostov, ki so imeli manj razpoloženega vratarja, oziroma mu v obrambi niso nudili prave podpore. Na drugi strani pa so rokometaši Skjerna s pomočjo razpoloženega vratarja Nielsena začeli dosegati hitre zadetke ter prišli do prednosti sedmih golov.  Da je bila celjska obramba danes res slaba kaže tudi to, da so Danci v prvem polčasu dosegli kar 20 zadetkov. Rezultat ob koncu polčasa je bil 20:14. Takšnega števila zadetkov v prvem polčasu letos proti Celjanom ni dosegla še nobena ekipa.

Ocvirk, ki je imel tako kot na tekmi s PSG-jem velike težave s sestavo ekipe, saj na desnem zunanjem položaju ni mogel računati na poškodovana levičarja Grošlja in Vujovića, je v drugem polčasu opravil nekaj menjav. Na klopi je pustil Nenadića in Anića, v igro pa poslal Horžena in Šarca. To se je obrestovalo saj je igra v obrambi postala veliko bolj čvrsta, posledično pa je bilo tudi v napadu precej manj napak. Celjanom je s tem nekajkrat uspelo priti v situacijo, ko bi lahko ujeli priključek, a je bil v teh primerih vedno na mestu razpoloženi domači vratar, na drugi strani pa je šla Dancem na roko tudi izjemna učinkovitost v napadu. Celjani tako niso uspeli izvleči kaj več kot omiliti poraz. Končni rezultat je bil 35:32. Celjani so letošnjo ligo prvakov končali na zadnjem mestu v skupini.

Kljub temu je mlado celjsko moštvo letos doseglo kar nekaj presežkov, predvsem na domačih tekmah v Zlatorogu, kjer se je zbralo izjemno veliko število gledalcev. V svojih vrstah imajo tudi najmlajšega strelca v tej sezoni, Kljuna. Kljub končnemi rezultatu v skupini so Celjani tudi tekmovalno bili zelo blizu odmevnejšemu dosežku, ko bi z nekaj sreče lahko končali precej višje, predvsem pa so imeli kar nekaj smole s poškodbami, kar se ekipam, kot je celjska pozna še precej bolj kot ostalim. Celjani tako v prihodnost gledajo optimistično, sedaj pa vse misli usmerjajo predvsem v domača tekmovanja.

Skjern Handbold : RK Celje Pivovarna Laško 35:32  (20:14)

Skjern Bank Arena, 2300 gledalcev, sodnika: Sondors, Licis (LAT)

Skjern Handbold: Nielsen 14 obramb, Gustavsson 1 obramba; Jakobsen, Eggert 6/2, Mikkelsen 1, Konradsson 3, Stenbacken 1, Grebenc, Myrhol 8, Christensen, Rasmussen 6, Sondergaard 4, Augustinssen, Tangen 6; trener: Ole Norgaard

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 2/2

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar, Ferlin 12 obramb; Jurečič, Malus 3, Košec, Razgor 1, Ovniček 4, Marguč 8/2, Šarac 5, Nenadić, Accambray 1, Kodrin 5, Horžen 1, Makuc, Anić, Bećiri 4; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 2/2

Vrstni red: PSG 26, Pick Szeged 20, Flensburg 15, Nantes 14, Motor Zaporožje 11, Zagreb 11, Skjern 8, Celje Pivovarna Laško 7 točk.

vir: RK CPL