Celjani iz velikega brezna do točke z Nantesom


Po polomu v Zaporožju je bil pred današnjo domačo tekmo lige prvakov s francoskim Nantesom marsikdo prej pesimist kot ne, vendar so pivovarji v tej sezoni v domači dvorani bistveno drugačna ekipa kot v gosteh.

Prva polovica prvega polčasa je minila v znamenju mrtvega teka obeh ekip, ki sta se večkrat izmenjali v vodstvu. V 24. minuti so po prevladi in nekaj zadetkih Francozi dvakrat povedli za štiri gole, to pa jim je do glavnega odmora uspelo še štirikrat.

Nantes je v 39. in 40. minuti povedel za 7 golov in mnogi so začeli obupovati, a se celjska ekipa s tem ni strinjala. Po nekaj minutah brez golov je v 52. minuti Josip Šarac znižal na 26:29, takrat pa so domači “zavohali kri”. S fanatično igro so Celjani mukoma dosegali gole in na drugi strani v obrambi postavili zid, ki ni več klonil. Za končno izenačenje je poskrbel Tilen Kodrin. Zadnji strel za zmago so sicer imeli gostje, a so na huronsko navdušenje celjske publike zadeli zgolj okvir vrat.

Celje Pivovarna Laško : Nantes 29:29 (15:19)

Vrstni red skupine B: Paris SG 18 točk, Pick Szeged 15, Flensburg 10, Nantes 9, Zagreb 8, Motor Zaporožje in Celje Pivovarna Laško 7 in Skjern 6.

Naslednjo soboto je na sporedu gostovanje v Škofji Loki.

*slika: Dejan Hribenik