Celjani izkoristili spodrsljaj Olimpije, z zmago ušli na dvanajst točk prednosti


Nogometaši Celja so na prvi prvenstveni tekmi v letu 2024 gostili Muro. Obračun v okviru 20. kroga državnega prvenstva je bil povsem v luči Celjanov, ki so prikazali izjemno dominantno predstavo, kronano s preobratom in novimi tremi točkami. 

Celje : Mura 4:1 (2:1)
Prucev (28′), Bajde (44′), Popović (51′), Menalo (55′); Lamy (10′)

Celje: Rozman, Ajhmajer, Vuklišević, Milić (od 46′ Zec), Karničnik, Zabukovnik, Dulca (od 61′ Kouter), Popović (od 61′ Kvesić), Menalo (od 61′ Matko), Prucev (od 75′ Aarons), Bajde

Celjani so srečanje na Stadionu Z’dežele, kjer se je zbralo nekaj več kot 1.800 gledalcev, odprli izredno odločno. V uvodnih minutah so si pripravili tri lepe priložnosti, vendar je poskusa Gregorja Bajdeta in Žana Karničnika ubranil Florijan Raduha, strel Denisa Popovića pa je zletel mimo Murinih vrat.

Na drugi strani igrišča so Prekmurci ob svojem prvem resnem napadu prišli do presenetljivega vodstva, zadetek pa je prispeval Julien Lamy, ki je pred kratkim zapustil celjske vrste in okrepil prvoligaša iz Murske Sobote.

Kljub vodstvu črno-belih se razmerje moči ni kaj prida spremenilo. Celjani so še naprej pletli mrežo okoli Murine obrambe in bili precej nevarnejši nasprotnik, celjski zadetek pa je visel v zraku. V 26. minuti je po podaji s kota do strela z glavo prišel Marco Dulca, Raduha pa je njegov udarec odbil na golovi črti.

Sledil je kot iz druge strani, tudi tokrat je bil izvajalec Popović, rezultiral pa je v poravnavo izida, ko se je v kazenskem prostoru gostov najbolje znašel Egor Prucev. Za tem je fantastična poteza Karničnika poskrbela, da je Luka Menalo stekel povsem sam proti vratom Mure, a ni uspel poskrbeti za preobrat.

Marco Dulca, Egor Prucev in Damjan Vuklišević ob slavju izenačujočega zadetka. (Foto: David Valant)

Je pa to tik pred odhodom na odmor uspelo Gregorju Bajdetu, ki je unovčil asistenco Menala. Tudi v drugem delu igre se grofje niso zaustavili, v 50. minuti so si po roki Timoteja Brkića priigrali najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Popović. Le nekaj trenutkov kasneje je danes izjemno razpoloženi Karničnik znova sijajno zaposlil Menala, 27-letnik pa je prišel do svojega prvega zadetka v celjskem dresu.

Varovanci Damirja Krznarja so z zmago izkoristili spodrsljaj Olimpije, ki je zgolj remizirala proti zadnjeuvrščeni Rogaški. Za dodatno veselje ljubiteljev celjskega nogometa pa sta poskrbela tudi nastopa dveh povratnikov po poškodbi, Maria Kvesića in Aljoše Matka.

Celjani tako sedaj zasedajo vrh tabele z 12 točkami naskoka pred Ljubljančani, v nedeljo pa jih čaka neugodno gostovanje pri letos izredno kvalitetnemu Bravu.

Standings provided by Sofascore