Celjski rokometaši klonili v finalu turnirja v Strugi, ki so ga zaradi slabih razmer za igro odločale le 7-metrovke


Celjski rokometaši so v preteklem tednu tekmovali na 50. mednarodnem turnirju v makedonski Strugi. Celjani so se prebili v finale, katerega pa so, zaradi slabih razmer za igro, odločale le 7-metrovke.

Celjskimi rokometaši so sklepni del priprav na začetek nove sezone sklenili z udeležbo na mednarodnem turnirju v Strugi. Trener Alem Toskić je imel na razpolago 17 igralcev. Doma sta za tokratni turnir ostala povratnik po poškodbi Gal Marguč, turnir pa je izpustil tudi Vukašin Antonijević, ki je zaključil z nastopi za kadetsko reprezentanco Srbije.

Celjski rokometaši so v uvodni tekmi prišli do zanesljive zmage proti HC Butel Skopje. Zmagali so z rezultatom 31:20, potem ko so že po polčasu vodili za deset golov (18:8). Najboljši strelec v celjskih vrstah je bil Tim Cokan s 7 zadetki, 6 jih je dodal Aleks Vlah, štiri Tadej Mazej.

Celjani so nato slavili tudi na drugi tekmi. V izjemno izenačeni tekmi so na koncu proti HC Alkaloid slavili z zadetkom Filipa Rakite iz 7 m za zmago 28:29.

V tretji tekmi so se Celjani pomerili z nekdanjimi dvakratnimi zmagovalci Lige prvakov HC Vardar ter z izjemnim drugim polčasom prišli do visoke zmage in velikega finala turnirja v Strugi. Vardar so premagali z rezultatom 36:28, ob polčasu je bilo 17:17. Najboljši strelci v celjskih vrtsah je bil Ante Ivanković s 7 zadetki, po šest sta jih dodal Vlah in Cokan, 16 obramb je zbral Nebojša Bojić. V domači vrsti se je z 10 zadetki izkazal Filip Taleski.

Turnir v Strugi se je končal na zelo nenavaden način. Finale proti RK Eurofarm Pelister je bil namreč zaradi slabih razmer, ki niso dovoljevale normalne igre, odločen po streljanju 7-metrovk. Tekma je bila zaradi nevarnih razmer prekinjena po 8. minutah igre. Ekipi namreč zaradi spolzkega igrišča nista želeli tvegati poškodb, zato so o zmagovalcu odločale 7-metrovke. V seriji 10 strelov so bili uspešnejši igralci Eurofarma, ki so slavili s 7:6. Urban Lesjak je za Eurofarm obranil štiri 7-metrovke, Yassine Belakeid na drugi strani tri.

Za najboljšega vratarja turnirja ja bil izbran Urban Lesjak (Eurofarm Pelister), najboljši strelec je Filip Taleski s 24 zadetki (HC Vardar), za MVP pa je bil izbran Žarko Peshevski (Eurofarm Pelister).

Prihodnji teden Celjane čaka še turnir v Doboju.

foto: RK Celje