Celjani knape odeli v črno


logonkceljeCeljski nogometaši so po reprezentančnem premoru najprej gostovali pri najbližjih sosedih v Velenju, kjer jim je v izteku tekme uspela odlična predstava in na koncu prepričljiva zmaga.

Po uvodu, v katerem sta imeli obe ekipi po eno (pol)priložnost, so Velenjčani v 16. minuti prišli v vodstvo, ko je po podaji Matea Mužka z glavo zadel Dominik Glavina. Že tri minute kasneje je izkušeni novinec pri rumeno-modrih, Dalibor Volaš, izvrstno izvedel prosti strel z več kot 20 metrov ter zadel levi zgornji kot vrat domačih. Do konca polčasa se ni dogajalo nič omembe vrednega.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas je imel v 56. minuti Mitja Lotrič izvrstno priložnost za novo velenjsko vodstvo, saj je po napaki gostujoče obrambe sam prišel pred Matica Kotnika, a slabo zaključil. Po precej dolgočasnih minutah je v 75. postalo bolj razburljivo. Kotnik je moral posredovati po strelu Glavine z leve strani, dve minuti zatem pa je na drugi strani zadel Jure Travner, a bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:1. Nekaj trenutkov pozneje so Celjani povedli: Lovre Čirjak je po podaji Amarja Rahmanovića v prazen prostor prišel v kazenski prostor, iz igre vrgel vratarja in branilca ter žogo poslal v mrežo. V 87. minuti so imeli Celjani na voljo še indirektni prosti strel pet metrov od velenjskega gola, Čirjak je podal do Daliborja Volaša, ki je žogo poslal pod prečko.

Rudar – Celje 1:3 (1:1)

* Stadion ob jezeru, gledalcev 1000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podobnik (Veliki Gaber) in Švarc (Ivančna Gorica).

* Strelci: 1:0 Glavina (16.), 1:1 Volaš (19.), 1:2 Čirjak (78.), 1:3 Volaš (87.).

* Rudar: Ristić, Billong, Glavina, Lotrič (od 76. Črnčič), Bolha, A. Pišek (od 58. Dodlek), Mužek, Vručina (od 81. Grgić), Zec, Trifković, Babić.

* Celje: Kotnik, Kous, Podlogar (od 72. Požeg Vancaš), Rahmanović, Vidmajer (od 59. Hadžić), Čirjak, Volaš, Travner, Džinić, J. Pišek, Pungaršek (od 88. Šporn).

* Rumeni kartoni: Zec, Lotrič, Mužek, S. Babić, Dodlek; Travner, J. Pišek, Vidmajer, Čirjak.

Poročanje NKC

V torek, 13. septembra, je na vrsti pokalno gostovanje pri Krškem, v soboto pa bo na Areni Petrol tekma z Domžalami, ki jih vodi Simon Rožman. Tekma se bo začela že ob 16.00.

polovicka_celje_klik