Celjani morali priznati premoč aktualnim evropskim podprvakom


Celjani so v 10. krogu rokometne Lige prvakov gostovali na Poljskem pri Kielcah. Aktualni evropski podprvaki so še drugič letos uspeli slaviti proti pivovarjem.

Lomza Industria Kielce : Celje Pivovarna Laško 36:28 (18:15)
Strelci Celja: Ivanković 9, Marguč 6, Vlah 5, Strmljan in Mlakar 3, Suholežnik in Janc 1

Celjani so odlično odprli obračun in v 12. minuti celo povedli s 6:10. Večji del prvega polčasa so tako bili v vodstvu, vse do 21. minute, ko so Poljaki izenačili na 13:13 in še dodatno pritisnili na plin.

V zadnjih 8 minutah so Celjanom dopustili doseči zgolj 3 gole. Največ preglavic je varovancem Alema Toskića povzročalo pokrivanje položaja pivota. Namreč Nicolas Tournat in Artsem Karalek sta skupaj dosegla kar polovico poljskih zadetkov v prvem delu igre. Pri celjskih rokometaših je bil zelo razpoložen Ante Ivanković.

V drugem delu so aktualni poljski prvaki ves čas uspešno ohranjali prednost. V 52. minuti so se odlepili na najvišjo prednost na tekmi (33:25) in tako razblinili še zadnja upanja o celjskem presenečenju. Na koncu so zasluženo slavili s precej zanesljivim izidom 36:28.

Celjani tako ostajajo na predzadnjem sedmem mestu, čaka pa jih izredno težko delo v lovu na napredovanje iz skupine. V državnem prvenstvu jih že v nedeljo čaka nov zahteven dvoboj proti Slovenj Gradcu, medtem ko se na evropske preizkušnje vračajo meseca februarja prihodnje leto.


Standings provided by Sofascore


Simon Valant, foto: David Valant