Celjani na Danskem hitro končali letošnjo evropsko sezono


Celjski rokometaši niso uspeli obraniti prednosti štirih golov s prve tekme ter se tako poslavljajo od evropskih tekmovanj v tej sezoni. Danski GOG je bil na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij EHF Evropske lige doma boljši za 11 zadetkov (36:25).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po zmagi v domači dvorani Zlatorog v goste odšli s prednostjo štirih golov, a na Danskem visoko izgubili in se tako poslavljajo od evropskih tekmovanj v tej sezoni.

Celjani so srečanje začeli odlično ter po treh minutah in po zadetku Mlakarja ter dveh Ivankovića povedli z 1:3. Od tu naprej pa se je celjska barka začela potapljati. Vrstile so se napake, zgrešeni streli s sedmih metrov, izgubljene žoge ter nenatančnost pri zaključnih strelih (zgolj 56% uspešnost po tridesetih minutah, domači 78%), slaba obramba, kar so Danci s pridom izkoristili in preobrnili rezultat. Po enajstih minutah igre so tako že stopili zaostanek s prve tekme, minuto kasneje pa prvič povedli za pet (8:3). Celjski post v napadu se je končal šele po desetih minutah, ko je za 8:4 s sedmih metrov zadel Razgor. Celjani so nato zaigrali nekoliko bolje in se po zadetkih Suholežnika, Kodrina in Marguča, približali na 10:8. Celjski dober moment ni trajal dolgo. Na sceno je stopil MVP zadnjih olimpijskih iger Gidsel, ki je bil nerešljiva uganka za Celjane, polčas je končal z osmimi zadetki iz prav toliko poizkusov, in prednost se je znova povzpela na šest (17:11). Celjani so do nato konca polčasa uspeli znižati in polčas končali s štirimi zadetki zaostanka.

V drugem polčasu so bolje začeli Danci in prednost po desetem in enajstem zadetku Gidsela povišali na 23:16. Celjani nikakor niso uspeli zaustavljati razigrane domače ekipe, kjer so prednjačili Gidsel (13/13), Pytlick, Olsen in vratar Bergerud. Ko je dvajset minut pred koncem tekme svojo tretjo dvominutno kazen ter posledično rdeči karton prejel Suholežnik, pa se je celjska barka povsem zlomila. Domači so poleteli ter prednost višali vse do +11 (31:20) v 46. minuti tekme, ko je bil zmagovalec dvoboja že bolj ali manj odločen. Danci so do konca tekme le še ohranjali takšno razliko. GOG, katerega napad je bil visoko učinkovit (77%) je tako preobrnil rezultat s prve tekme in se z visoko zmago uvrstil v drugi krog kvalifikacij za EHF Evropsko ligo, evropska pot za rokometaše Celja Pivovarne Laško (učinkovitost 51 %) pa se je tako končala že septembra. Celjski rokometaši bodo sedaj vse moči usmerili v domače tekmovanje, državno prvenstvo ter pokal, kjer je njihov cilj osvojiti obe lovoriki.

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško: “Odigrali smo zelo slabo tekmo. Od začetka do konca nismo imeli kontrole nad potekom, GOG pa je pokazal za kako izjemno ekipo gre. Že na začetku so ujeli prednost, sami povedli v skupnem in to ves čas držali. Ko smo izgubili še Suholežnika, smo še bolj padli v obrambi, njihov vratar je bil izjemen in žal je na koncu rezultat takšen kot je. Izpadli smo iz Evrope in bomo sedaj ves fokus usmerili v domače prvenstvo in pokal, kjer vemo kakšni so naši načrti.

Tilen Kodrin, igralec Celja Pivovarne Laško: “Težko je kaj pametnega povedati takoj po izpadu iz Evrope, sploh potem, ko smo prvo tekmo doma odigrali zelo dobro. Žal nismo zdržali tempa, ki ga je diktiral GOG, naša obramba ni bila na nivoju in so nas enostavno dobili v mlin iz katerega se nismo rešili. Posledično smo bili brez idej tudi v napadu in Danci so dosegli vse preveč lahkih zadetkov iz hitrih protinapadov. Na to smo se posebej pripravljali, saj smo vedeli, da je to njihovo glavo orožje, zato ta poraz še toliko bolj boli.«

GOG : RK Celje Pivovarna Laško 36:25 (18:14) – prva tekma 33:29 za Celjane

Phønix Tag Arena Gudme, sodnika: Jusufhodžić, Brkić (AUT)

GOG: Hallgrímsson, Bergerud 15/3 obramb; Pytlick 7, Beuschau, Pedersen, Larson, Tollbring, Madsen, Jørgensen 5, Lærke 2, Bergendahl 2, Gidsel 13, Kildelund 1, Zachariassen, Olsen 5/4, Andersen 1; trener: Krickau Nicolej

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 4/5

RK Celje Pivovarna LaškoBojić, Vujovič 8/1 obramb; Strmljan 1, Terzić 2, Mazej, Dragašević, Razgor 3/3, Marguč 1, Poteko, Ivanković 4, Čepić, Kodrin 3, Žabić 4, Mlakar 2, Vlah 3, Suholežnik 2; trener Alem Toskić

Izključitve: 14 min; Rdeči karton: Suholežnik 41′ (3×2 min); 7-metrovke: 3/6

foto: RKCPL