Celjski rokometaši na krilih izjemnega Skoka do 15. pokalne lovorike (foto in video)


V finalu Pokala Slovenije je pred nabito polno dvorano v Podčetrtku RK Celje Pivovarna Laško premagal aktualne državne prvake iz Kopra. Pivovarji so s tem v klubske vitrine pospravili že 15. pokalno lovoriko. Tretje mesto so osvojili člani RK Jeruzalem Ormož.

Finalno tekmo so nekoliko bolje začeli koprski rokometaši in povedli z 2:0. Celjani so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki. V izenačenem prvem polčasu si nobena ekipa ni priigrala občutnejšega vodstva. Tik pred odhodom na odmor je kazalo, da bo Koper imel o polčasu minimalno prednost, a je v zadnji sekundi s približno 12 metrov izenačil Luka Žvižej.

V uvodu drugega polčasa je Koper z dobro obrambo, ki ji je poveljeval razpoloženi vratar Gorazd Škof, počasi višali razliko. Največ so vodili za tri gole. Po minuti odmora, ki jo je zahteval celjski strateg Vladan Matić, so pivovarji prestavili v višjo prestavo. Mladi Matevž Skok je med vratnicami zamenjal Dejana Perića in z nekaj odličnimi obrambami pripomogel, da so Celjani najprej dohiteli, nato pa tudi prehiteli Koprčane. V končnici so počasi višali vodstvo, 15. pokalno lovoriko pa je z dvema zaporednima goloma potrdil Rok Žuran.

V spodnjem posnetku si oglejte nekaj utrinkov s srečanja in kaj so po tekmi povedali celjski trener Vladan Matić, vratar Matevž Skok, Luka Žvižej in najboljši strelec Kopra Matjaž Brumen. Vabljeni tudi k ogledu fotografij v galeriji na Celje.info.

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško  21:26 (12:12)

Večnamenska športna dvorana Podčetrtek, 900 gledalcev, sodnika: Pangerc, Veber

RK Cimos Koper: Škof, Vran; Skoko, Brumen 7/4, Bombač 2, Poklar T., Džono, Krivokapič 6, Skube 2, Mlakar, Konečnik, Rapotec 3, Bogunovič, Bundalo 1, trener: Fredi Radojkovič

Izključitve:  16 min
7-metrovke: 4/5

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perič, Skok; Mlakar, Marguč 6/1, Žuran 4, Razgor, Toskič 2, Ranevski, Poklar 1, Metličič, Zelenovič 1, Žabič, Mačkovšek 4, Žvižej 8/4; trener: Vladan Matič

Izključitve:  12 min
7-metrovke: 5/7

Veselje na celjski klopi po osvojeni lovoriki je bilo veliko
Matjaž Brumen je bil s sedmimi goli najboljši strelec Kopra

Tekma za tretje mesto: Jeruzalem Ormož : Maribor Branik 28:27

Najboljša strelca turnirja sta bila Luka Žvižej (Celje) in Simon Razgor (Maribor), za najboljšega vratarja je bil izbran Gorazd Škof (Koper), za najboljšega igralca pa Dean Bombač (Koper).

[simpleviewer width=100% height=700 id=142]

v/t/f: Marko Kovačevič