Celjani na Obali niso ohranili vodstva


logonkceljeCeljski nogometaši so imeli v zadnjem obdobju na gostovanjih v Kopru praviloma lep izkupiček in tako je kazalo tudi tokrat, saj so sredi drugega polčasa povedli z 11-metrovke. Ta je sledila prekršku, ki ga je zakrivil domači vratar, ki je ob tem potreboval tudi zdravniško pomoč, v vrata pa je kasneje stopil drug branilec mreže. Vodstvo Celjanov ni trajalo dolgo, saj je nekaj minut kasneje z roba kazenskega prostora izenačil nekdanji reprezentant BIH Ibrićić.

Po skoraj 20 minutah nadaljevanja so gostje preko kapetana Travnerja, ki je izkoristil od vratnice odbito žogo dosegli nov zadetek, ki pa je bil razveljavljen. Nekaj minut kasneje je domačega rezervnega vratarja ogrozil še Glavaš, a je ostalo pri izenačenju. Na koncu so bili konkretnejši primorski nogometaši. Ključni dogodek se je zgodil v 85. minuti, ko je Janez Pišek na golovi črti z roko ubranil strel Andrejašiča, potem ko je bil vratar Kotnik že premagan in glavni sodnik je igralca gostov izključil ter pokazal na belo točko. Drugič na srečanju je bil uspešen Ibričić, ki je postavil tudi končni rezultat tekme.

LUKA KOPER – CELJE 2:1 (1:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Perić (Kranj), Kovačič (Ljubljana) in Vojska (Dob).
* Strelca: 0:1 Čirjak (26./11 m), 1:1 Ibričić (31.), 2:1 Ibričić (86./11 m).
* Luka Koper: Simčič (od 33. Adam), Horvat (od 70. Andrejašič), Gregov, Datković, Sikošek, Teijo, Krivičić (od 44. Pučko), Belima, Ibričić, Valencia, Štromajer.
* Celje: Kotnik, Kous (od 88. Marcius), Klemenčič, D. Hadžić, Travner, Pišek, Šporn, Podlogar, Glavaš, Čirjak, I. Hadžić (od 62. Pungaršek).
* Rumeni kartoni: Simčič, Štromajer, Sikošek, Pučko; Šporn, Pišek.
* Rdeči karton: Pišek (85.).

Ostale tekme

Radomlje : Aluminij 2:2

Krško : Gorica 1:0

Rudar : Domžale 0:2

Maribor : Olimpija (ponedeljek)

V petek, 12. avgusta, bo ob 18.15 na vrsti domače srečanje z Radomljami.

polovicka_celje_klik