Celjani na štajerskem derbiju uprizorili preobrat in izvlekli točko


V 6. krogu prve slovenske nogometne lige je bil na sporedu štajerski derbi med Mariborom in Celjem. Celjani so na Ljudskem vrtu po zaostanku z 2:0, na koncu izvlekli remi in zabeležili še četrti letošnji ligaški remi.

Štajerski derbi sta obe moštvi začeli v nekoliko okrnjenih postavah, saj so bili oboji prikrajšani za nekaj poškodovanih soigralcev. Tekmo so bolje začeli Mariborčani in že v šesti minuti zatresli celjsko mrežo. Roko Baturina je streljal po sredini, tako da je celjski vratar Rozman žogo odbil. Akcija se je nadaljevala po levi strani, ko je nenevarno sprožil Ivan Brnić, a je Rozman nespretno posredoval in dovolil, da jo je Marko Božić z glavo potisnil v mrežo.

Zatem so zapretili tudi Celjani, vendar brez pravega zaključka obetavne akcije, a zato Mariborčane skoraj pripeljali do avtogola. V 13. minuti je z glavo poskusil še Nene Gbamble, ki pa mu je gol s konjicami prstov preprečil Menno Bergsen. V 21. minuti je s strelom iz obrata poskusil Rok Kronaveter, podvojitev vodstva pa je preprečil Rozman. Pritisk Mariborčanov se je stopnjeval. Po nespretnem zaključku akcije jim je uspelo vodstvo podvojiti po izvajanju kota. Znova je bil z glavo uspešen Marko Božić. To pa še zdaleč ni bilo vse v prvem polčasu. Z enako mero jim namreč v drugi polovici prvega polčasa vrnili grofje. V 37. minuti je najprej z glavo, po podaji z leve strani, zadel Charles Ikwuemesi. Samo štiri minute za tem je Ikwuemesi ponovil vajo, le da je tokrat gol dosegel z nogo. Rozman je poslal dolgo žogo na mariborsko polovico, Sven Šoštarič Karič je naredil napako in z glavo le na kratko žogo poslal proti svojemu vratarju, a jo je prestregel celjski napadalec in znova matiral Bergsna.

Ikwuemesi bi na začetku drugega polčasa skoraj dosegel ‘hat-trick’, vendar je bil za malenkost nenatančen. Celjani so v prvem delu drugega polčasa prevladovali in nekajkrat nevarno zapretili. V 61. minuti pa je razpoloženi Ikwuemesi zadel še tretjič, vendar tokrat iz prepovedanega položaja. V zaključku tekme so Mariborčani še enkrat pritisnili in želeli končno okusiti slast zmage, ki je niso dosegli že skoraj mesec dni, a jim mreže Celjanov ni uspelo zatresti in ostalo je pri 2:2 in delitvijo točk.

Celje pa bo v naslednjem krogu gostilo Gorico.

MARIBOR − CELJE 2:2 (2:2)
3500; Božić 6., 23;, Ikwuemesi 37., 41.

Maribor: Bergsen, Žinič (73./Vipotnik), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin (61./ Vidaković), Repas, M. Božić, Kronaveter, Brnić (61./Čuk), Baturina (73./Sirk).

Celje: Rozman, Brecl (29./Šporn), Stojinović, Zec, Morozov, Zabukovnik, Vrbanec, Kouter (90./ Svetlin), Gbamble (90./Matko), I. Božić (75./Bajde), Ikwuemesi.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)

T Z N P T
1. Olimpija Ljubljana 6 6 0 0 18
2. Koper 6 4 0 2 12
3. Mura 6 2 3 1 9
4. Kalcer Radomlje 6 2 3 1 9
5. Domžale 5 2 2 1 8
6. Celje 6 1 4 1 7
7. CB24 Tabor Sežana 6 1 3 2 6
8. Maribor 6 1 1 4 4
9. Gorica 5 1 0 4 3
10. Bravo 6 1 0 5 3

foto: NK Celje