Celjani nadaljujejo z izjemno formo, slavili tudi na štajerskem derbiju (video)


Nogometaši Celja so v 7. krogu državnega prvenstva gostili Maribor. Po zmagi nad Olimpijo so Celjani ugnali še Mariborčane in s tem močno povečali svoje možnosti za naslov državnih prvakov.

Celje : Maribor 2:0 (1:0)
Karničnik (12′), Matko (90+2′)

Celje: Obradović, Zec, Vuklišević (od 69′ Milić), Nemanič, Karničnik, Kouter (od 69′ Svetlin), Zabukovnik, Bobičanec (od 69′ Vrbanec), Matko, Mačak (od 50′ Kvesić), Prutsev (od 69′ Lamy)

Obe moštvi sta v srečanje vstopili previdno, brez kakšnega večjega tveganja. Vendarle so Celjani v 12. minuti prišli do vodstva. Po predložku Aljoše Matka je do strela z glavo prišel Žan Karničnik, ki je presenetil Ažbeta Juga.

Mariborčani so iskali zadetek za izenačenje. Najbolj vroče je bilo ob poskusu Arnela Jakupovića, vendar je njegov strel odbil Matko Obradović.

V prvem delu drugega polčasa si nobena izmed ekip ni uspela priigrati kakšno resnejšo priložnost. Tako je bilo vse do 75. minute, ko se je sam pred vrati Maribora znašel Matko, a je izvrstno posredoval Jug.

Na drugi strani igrišča je najprej vratnico zadel Josip Iličić, nato pa je nevarno zapretil še Marin Laušić, vendar do zadetka vijolic ni prišlo. So pa do povišanja vodstva prišli Celjani. Podajo rezervista Maria Kvesića je izkoristil Matko in s tem poskrbel za končnih 2:0.

Varovanci Alberta Riere so se z zmago na štajerskem derbiju še dodatno utrdili na vrhu lestvice, v soboto pa jih čaka nov zahteven obračun, ko bodo gostovali v Kopru.

Standings provided by Sofascore