Celjani nemočni v Parizu


Celjski rokometaši so danes odigrali prvo gostujočo tekmo letošnje sezone lige prvakov proti feancoskemu PSG-ju. Pariški zvezdniki v drugem krogu lige prvakov mladi celjski ekipi niso dopustili kakšnega presenečenja in so jih, predvsem v drugem polčasu, povsem nadigrali. Tekma se je končala z izidom 33:21.

Celjski rokometaši so srečanje sicer začeli obetavno in povedli z 1:0, nato pa se večji del prvega polčasa dobro upirali ekipi samih superzvezdnikov rokometa. Toda kljub vsemu Parižani niso dopustili, da bi se Celjani preveč razigrali. Vseskozi so jih držali na okoli štirih zadetkih prednosti. Proti koncu polčasa so se celjski rokometaši sicer približali na dva gola razlike, a so Francozi po minuti odmora domačega trenerja prednost do konca polčasa dvignili na pet golov. Rezultat ob koncu prvega dela je bil 17:12.

Na začetku drugega polčasa so Celjani ostale brez izključenega Bećirija, kar so Parižani takoj izkoristili in prednost povišali na 19:12. Kljub temu so se celjski rokometaši še naprej borili in po treh zaporednih golih znižali na štiri gole zaostanka (20:16).  Ponovno je sledila izključitev na strani Celjanov, kar so zvezdniki PSG-ja spet izkoristili. To je bil tudi prelomni moment tekme saj je celjska igra popolnoma razpadla, Parižani pa so do konca tekme razliko zvišali na +12 in tekmo dobili z rezultatom 33:21. Celjani v zadnjih 12 minutah niso zadeli.

Celjane naslednja preizkušnja v Velux EHF Ligi prvakov čaka v nedeljo, ko bo v Zlatorogu gostoval aktualni nemški prvak, SG Flensburg-Handewitt, ki je v tem krogu doma izgubil z Zagrebom. Celjani bodo potrebovali pomoč s tribun, zato pohitite in si zagotovite enega izmed navijaških paketov po promocijski ceni.

Paris Saint-Germain Handball : RK Celje Pivovarna Laško   33:21 (17:12)

Pariz, Stade Pierre de Coubertin, 1500 gledalcev, sodnika: Kurtagić, Wetterwik (SWE)

Paris SGH: Corrales 18 obramb, Omeyer; Stepančić 1, Keita 3, Sagosen 6, Kounkoud, Toft Hansen 1, Remili 4, Abalo 5, Karabatić L. 2, Morros, Hansen 7/1, Karabatić N. 3, Nahi 1, trener: Raul Gonzales

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 1/1

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar 1 obramba, Ferlin 9 obramb; Vujović 2, Jurečič 1, Malus, Razgor, Ovniček 4, Marguč 2, Šarac 1, Grošelj 2, Nenadić 5/1, Kodrin 1, Horžen, Makuc, Anić 1, Bećiri 2; trener Branko Tamše

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 1/1

Vrstni red: Paris SG 4, Flensburg, Zagreb, Skjern in Pick Szeged po 2, Celje Pivovarna Laško, Nantes in Motor Zaporožje brez točke.

Foto: Slavko Kolar

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije