Celjani odlični na Ljubljanskem maratonu


Ljubljanski maraton je letos privabil skoraj 21 tisoč tekačev iz celega sveta. Odlično so se odrezali tudi celjski atleti.

Pretekli teden je potekal že 23. Ljubljanski maraton, ki je letos privabil 20.587 tekačev iz celega sveta, ki so se pomerili na razdaljah 10, 21 oz. 42 kilometrov. Absolutna zmagovalca letošnjega maratona sta bila Etiopijec Sisay Lemma Kasaye, ki je s časom 2:04:58 postavil rekord Ljubljanskega maratona. Ženski rekord maratona je uspel tudi Kenijki Visiline Jepkeshoju, ki je v cilj pritekla s časom 2:22:58. Ljubljanski maraton se zavoljo letošnjih rezultatov uvršča na 9. mesto najhitrejših maratonov na svetu.

Med udeleženci maratona pa so bili letos ponovno uspešni tudi celjski tekači, ki so na posameznih razdaljah posegli po najvišjih mestih.

ljubljanski-maratonNa stopničkah so se znašli Jan Kokalj, ki je zmagal na 10 kilometrski razdalji z rezultatom 31:45. Na 21 kilometrski razdalji je bil tretji Jan Brešan, ki je s časom 1:08,46 dosegel tudi osebni rekord. Na najdaljši razdalji pa se je izkazal Simon Navodnik, ki je bil drugi najboljši Slovenec. Tudi Navodnik je dosegel svoj osebni rekord. 42 kilometrsko razdaljo je pretekel v času 2:34,5.

Med dijaki je med mlajšimi mladinci zmagal Vid Botolin, med mlajšimi dijakinjami je bila Lea Haler druga (oba I. Gimnazija Celje). V osnovnošolskem teku je bila Tia Tanja Živko (OŠ Hudinja) druga med učenkami letnik 2006.  Vsi tekmovalci so člani AD Kladivar.

Podrobnejše rezultate najdete tukaj.

foto: Ljubljanski maraton in AD Kladivar

dame-izbirajo-polsi-klik