Celjani okrepili branilsko linijo, mladinski reprezentant na posodo


V ekipo Nogometnega kluba Celje bo po novem tudi Slavko Bralić, ki je nazadnje igral pri hrvaškem Osijeku. Z 31-letnim nogometašem so podpisali dvoletno pogodbo.

Bralić se bo na položaju branilcev pridružil Klemnu Nemaniču, Damjanu Vukliševiću in Davidu Zecu.

Bralić je za Osijek doslej nastopal v dveh obdobjih. Prvič je bilo to v sezonah 2013/14 in 2014/15, ko je v Slavonijo prišel iz matičnega Nogometnega kluba Solin. Sledil je prestop v Široki Brijeg, za katerega je nastopal tri sezone in se leta 2017 veselil pokalnega naslova Bosne in Hercegovine. Po letu dni pri Neftčiju v Azerbajdžanu (Neftči) in Larisi v Grčiji se je znova vrnil na območje bivše Jugoslavije in podpisal za Vojvodino. V Srbiji se je drugič v karieri veselil pokalnega naslova, za klub iz Novega Sada pa je nastopil na 44 tekmah. V juliju 2021 se je vrnil v Osijek in za slavonsko vrsto zbral sto nastopov. Vmes je bil posojen tudi k HNK Gorica.

Lucas Mačak; foto: NKC

Domači igralec Primorsko

Do konca naslednje sezone bo Lucas Mačak kot posojen igralec igral v Novi Gorici. 19-letni igralec je lani spomladi nastopil za reprezentanco do 19 let, nekajkrat pa je zaigral tudi v prvoligaški konkurenci.

Kmalu tekma s Floro

Vse bližje je začetek tekmovalne sezone v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Državne prvake najprej čaka pot v Estonijo, kjer bodo v Talinu igrali v sredo, 10. julija. Povratna tekma bo v torek, 16. julija, z začetkom ob 19. uri.