Celjani okrepljeni s prvim podajalcem lige


Celjski nogometaši bodo v prihodnje okrepljeni z najboljšim podajalcem minule sezone. Vodstvo kluba je podpisalo pogodbo z Matijo Kavčičem, ki je bil nazadnje član ljubljanskega Brava.

V 34 tekmah je ob golih prispeval 13 podaj in bil s tem najboljši med vsemi prvoligaškimi igralci.

26-letni branilec je športno pot začel pri Gorici in se kalil v Brdih ter matičnem klubu. Zadnje tri sezone je bil član kluba iz Šiške.

S Celjani je podpisal triletno pogodbo in ob tem dejal: “Prihod v Celje pomeni korak naprej v moji karieri. Za menoj je dobra individualna sezona, kar me navdaja s samozavestjo, da se lahko tudi v Celju pokažem v dobri luči. Moja pot v slovenski ligi je šla postopoma navzgor, zdaj pa sem v klubu, ki se bo vsako sezono odkrito boril za naslov državnega prvaka. V takšnem okolju si igralci želimo biti, saj je ambicioznost tista, ki te žene k temu, da vsak dan napreduješ. S prilagajanjem na novo sredino in nove soigralce ne bo težav, saj se z veliko večino poznamo iz predhodnih obračunov v prvi ligi. V novi sezoni bo zagotovo dodaten izziv predstavljala Evropa, kjer si želimo priti čim dlje. Komaj čakam, da bo šlo zares.”

Kavčič ima tudi dva nastopa za mlajše selekcije Slovenije, januarja letos pa je bil del  reprezentance slovenske lige, ki je odigrala tekmo v Združenih državah Amerike, kjer je ugnala gostitelje.

Pred tremi leti je Kavčič že zadel na Hudinji: