Celjani osvojili 22. naslov državnih prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dva kroga pred koncem slovenskega prvenstva že osvojili svoj 22. naslov državnih prvakov in skupno 51. lovoriko v samostojni Sloveniji.

Peti zaporedni naslov so si priborili s prepričljivo zmago v 8. krogu lige za prvaka proti Riko Ribnici, ki je bila pred tekmo edina ekipa, ki bi Celjanom še lahko izmaknila naslov.

22-prvakiRibničani so sicer v Celje pripotovali odločeni, da Celjanom preprečijo že današnje proslavljanje naslova prvaka toda Celjani si tega veselja na domačem terenu niso pustili vzeti. Na igrišču so zagospodarili že od prve minute dalje in takoj povedli s 3:0.

O silovitem začetku Celjanov govori tudi podatek, da so Ribničani prvič zadeli šele v šesti minuti. V 14. minuti je semafor že kazal rezultat 8:3, gostujoči trener pa tudi z minuto odmora ni mogel ustaviti naleta celjske ekipe, ki je skupaj z vratarjem Lesjakom delovala odlično. Prvi polčas se je zaključil z osmimi goli prednosti za Celjane (16:8). Večjo razliko ob polčasu je preprečil prav tako dobro razpoloženi ribniški vratar. V prvem delu je za Celjane največ golov dosegel Slišković, ki je zadel petkrat.

Svojo prevlado so celjski rokometaši nadaljevali tudi v drugem polčasu in razliko vseskozi držali okoli desetih zadetkov. Celjski strateg Tamše je tako dal priložnost za igro prav vsem igralcem, prvič po poškodbi pa je zadel tudi Mitrović. Navijači so že nekaj minut pred zaključno sireno začeli slaviti, medtem ko so rokometaši Celja tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z 29:21. Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki Makuca.

To je že 22. celjska zvezdica in že 51. lovorika v samostojni Sloveniji. Celjani so postali prvaki petič zapored.

Branko Tamše, Celje Pivovarna Laško: »Današnjih prvih petdeset minut tekme je bilo gotovo najboljših v letošnji sezoni v slovenski ligi. Fantje so upoštevali navodila, ki smo jih imeli na voljo samo dva dni po eni težki tekmi v Velenju. Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo napovedala naslov državnih prvakov in zmago danes. To je moje fante le še podžgalo in odigrali so zelo, zelo dobro. Odigrali smo rokomet za gledalce, prikazali talent, vsi po vrsti, od izkušenih, do mladih in zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov že predčasno

CELJE PL – RIKO RIBNICA 29:21 (16:8)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 2, Jurečič 4, Razgor 3 (3), Suholežnik 1, Marguč 1, Grošelj, Slišković 6, Mitrović 1 (1), Kodrin, Makuc 7, Anić, Dušebajev, Mačkovšek 1, Mlakar 3.

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat 3, Fink 1, Vujačić 4, Knavs 1, Henigman 2, Skušek 2, Koprivc 2, Pahulje, B. Nosan 2, Kovačič 1, M. Nosan, Batinič 2, Setnikar 1, Košmrlj.

Sedemmetrovke: 4/4; 0/4

Izključitve: 10 min; 8 min

Lestvica za prvaka:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO   8  6 2 0  45
RIKO RIBNICA            8  3 2 3  39
GORENJE VELENJE         7  2 0 5  35
KOPER 2013              8  4 2 2  33
URBANSCAPE LOKA         7  3 0 4  27
KRKA                    8  3 0 5  27

foto: Slavko Kolar

magnifico-celje-polsi-klik