Celjani po napetem dvoboju do pokalnega finala


Rokometaši Celja so se na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja v polfinalu pomerili s Koprom. Dvoboj, ki se je odvil v Ormožu, je bil ves čas izredno izenačen in napet, na koncu pa so Celjani vendarle uspeli streti odpor Primorcev.

Celje Pivovarna Laško : Koper 31:29 (15:14)

Strelci Celja: Vlah 9, Strmljan 6, Martinović, Janc in Žabić 3, Mazej, Suholežnik in Marguč 2, Mlakar 1

Celjani, ki naskakujejo 22. naslov pokalnih prvakov, so tekmo odprli v nekakšnem krču, Koper pa je povedel z 0:3. Sledile so številne obrambe celjskega vratarja Nebojše Bojića, Celje pa je na njegov račun izid v 14. minuti poravnalo (6:6).

Prvo celjsko vodstvo smo dočakali nekaj minut pred koncem prvega polčasa, ko je v polno zadel Gal Marguč (12:11). Rokometaši iz knežjega mesta so vodstvo uspeli ohraniti do odmora in tako polčas zaključiti z minimalno prednostjo (15:14).

V drugem delu so se nekajkrat uspeli odlepiti na tri gole prednosti, a so se Primorci vselej uspešno vrnili v igro. 45 sekund pred koncem tekme so Koprčani znova ogrozili celjsko zmago, ko je Benjamin Bekrić zadel za 30:29. Vendarle pa je kmalu zatem primorske upe pokopal Patrik Martinović, ki je zatresel mrežo za končnih 31:29.

V taboru Celja je bil najbolj strelsko razpoložen kapetan Aleks Vlah, ki je dosegel 9 golov, razbranil pa se je tudi Bojić, ki je zbral kar 18 obramb, ob tem pa je bil 43 % uspešen.

Finale bo jutri ob 17:30 uri, Celjani pa se bodo udarili z zmagovalcem, ki ga bo podal dvoboj med Ormožem in Krko.