Celjani po neverjetni seriji enajstmetrovk nesrečno izpadli proti Olimpiji


Nogometašem Celja je žreb v četrtfinalu pokalnega gostovanja namenil enega izmed najtežjih nasprotnikov, in sicer ljubljansko Olimpijo. Precej taktičen obračun se je zavlekel v podaljšek in nato še v streljanje enajstmetrovk.

Olimpija : Celje p0:0 (0:0)


Začetna postava Celja: Obradović, Zabukovnik, Nemanič, Zec, Karničnik, Kouter, Popović, Ajhmajer, Bizjak, Matko, Ikwuemesi

Ljubljančani so precej bolje odprli obračun. V 4. minuti je okvir celjskih vrat po strelu z roba kazenskega prostora stresel Timi Max Elšnik. Nato so grofje vendarle uspeli vzpostaviti ravnovesje moči in ublažiti pritisk domačih.

V 34. minuti je bilo znova nevarno pred celjskim golom, ko se je po udarcu Maria Kvesića izjemno izkazal Matko Obradović. Varovanci Romana Pilipčuka si v prvem delu niso uspeli priigrati kakšne resne priložnost, prav tako pa niso niti enkrat sprožili proti vratom Olimpije.

V drugem polčasu sta bila tekmeca povsem enakovredna, nihče pa ni pretirano tvegal. Vendarle je v zaključku tekme nevarno in zelo atraktivno s peto zapretil Charles Ikwuemesi, toda Matevž Vidovšek mu je preprečil veselje. Pritisk Celjanov se je v končnici obračuna nadaljeval, toda do zadetka ni prišlo, sledil pa je podaljšek.

V podaljšku so celjski nogometaši delovali bolj nevarno, v 108. minuti pa je prišlo tudi do sporne situacije, ko bi lahko drugi rumeni karton prejel branilec Olimpije Djordje Crnomarković, a ga ni. Vendarle se tudi po 120. minutah igre v Stožicah ni zatresla mreža, zato se je potnik v polfinale odločal po streljanju enajstmetrovk.

Denis Popović je udaril preko vrat, nato pa so v polno zadeli Lovro Bizjak, Gregor Bajde, Daniel Štefulj in Aljoša Matko. Na drugi strani so za Ljubljančane zadetek prispevali Timi Max Elšnik, Rui Pedro, Mario Kvesić in Dino Špehar, mimo desne vratnice pa je sprožil Mateo Karamatić. Po petih strelih obeh ekip je do poskusa prišel Matic Vrbanec, ki je zadel vratnico, a je Matko Obradović z obrambo strela Pascala Estrade poskrbel za nadaljevanje strelov. Podobna zgodba se je odvila tudi v sedmi seriji, Mark Zabukovnik je nameril v vratnico, David Sualehe pa je klonil proti celjskemu vratarju.

David Zec je nato vendarle zadel v polno, prav tako pa tudi Aljaž Krefl. Do svoje obrambe je za tem prišel tudi Matevž Vidovšek, ki je preprečil zadetek Žana Karničnika, še tretjo priložnost za zmago pa je zapravil Ivan Posavec. Ljubljanski vratar je obranil tudi strel Klemna Nemaniča, Nenad Gavrič pa je v deseti seriji poskrbel za zmagovit zadetek iz enajstmetrovke in s tem popeljal Olimpijo do polfinala.

Celjani se poslavljajo od pokalnega tekmovanja, z mislimi pa se bodo tako lahko povsem posvetili državnemu prvenstvu, kjer zasedajo tretje mesto in so na lovu na prva tri mesta, ki vodijo v kvalifikacije za evropska tekmovanja. V ponedeljek jih čaka težko gostovanje na Fazaneriji pri Muri.