Celjani po novi dobri predstavi zasedli vrh lestvice (video)


Celjski nogometaši so v 5. krogu državnega prvenstva gostovali pri Domžalah, kjer so prišli še do tretje zmage v letošnji sezoni. S tem so se na vrhu razpredelnice točkovno izenačili z Mariborčani.

Domžale : Celje 1:2 (0:1)
Repas (82′); Zec (26′), Svetlin (50′)

Celje: Rozman, Karničnik, Nemanič (od 59′ Vrbanec), Zec, Milić (od 45′ Vuklišević), Kouter (od 59′ Kvesić), Zabukovnik, Svetlin, Matko (od 67′ Prutsev), Bajde (od 67′ Popović), Bobičanec

Celjani so v srečanje krenili odločno, prikazali pa so veliko mero želje po zgodnjem zadetku. V uvodnih treh minutah so si priigrali kar dve zreli priložnosti, toda Aljoša Matko in Gregor Bajde sta poskušala neuspešno.

Dobra igra varovancev Alberta Riere je bila kronana v 26. minuti. Po uigrani kombinaciji iz kota je mrežo Domžal načel David Zec, ki je izkoristil podajo Nina Milića. V 30. minuti je z močnim strelom poizkusil še Luka Bobičanec, a izkazal se je domači vratar Gašper Tratnik. Prav slednji je bil najbolj zaslužen, da so Domžalčani na odmor odšli zgolj z minimalnim zaostankom.

Ob polčasu je strelec edinega zadetka prvega dela igre dejal: ”Dobro smo odigrali prvi polčas, kar smo tudi kronali z zadetkom. Enako moramo nadaljevati tudi v drugem polčasu in iskati še drugi zadetek.”

Prav to so grofje tudi storili. Bobičanec, trenutno najbolj vroč nogometaš Celja, je z dobro podajo našel Tamarja Svetlina, ki je z iznajdljivo reakcijo spravil žogo za hrbet domačega vratarja in dosegel zadetek proti svojemu nekdanjemu klubu.

Nogometaši iz knežjega mesta so tekmo mirno nadzirali in zdelo se je, da bodo vpisali povsem rutinirano in zasluženo zmago ob Kamniški Bistrici. Priigrali so si občutno več priložnosti, prav tako pa je bila povsem na strani Celja tudi posest. Vendarle je v 82. minuti Mark Zabukovnik neodločno zbijal žogo iz celjskega kazenskega prostora, slednja pa je pristala v posesti Žige Repasa. 22-letnik je presenetil Matjaža Rozmana in znižal zaostanek varovancev Dušana Kosića, nekdanjega trenerja celjske zasedbe.

To je dodalo krila Domžalčanom, ki so po zadetku upanja prikazali povsem drug obraz, toda do izenačenja jim ni uspelo priti. Celjane, ki so bili boljši nasprotnik, z zmago pa so unovčili vlogo favorita, pa lahko ob doseženih treh točkah razveseli tudi dejstvo, da se je po poškodbi na travnate zelenice vrnil Mario Kvesić. Do svojega debija v dresu Celja pa je prišel še novinec Egor Prutsev, ki bo v mestu ob Savinji nastopal kot posojeni nogometaš beograjske Crvene Zvezde.

Španski strateg na klopi Celja je po tekmi strnil misli: ”Nikoli nisem dovolj zadovoljen, vedno lahko zadevo opravimo še bolje. To je razlog, da opravljam to delo, kajti, če bi bilo vse popolno, potem me ne bi potrebovali. Kot sem že velikokrat povedal, vsekakor je najbolj pomembno, da smo osvojili tri točke, ampak to ekipo pripravljam na nekaj več. Še vedno delamo nekatere napake, ki jih lahko in jih moramo odpraviti. V prvem polčasu smo se držali taktičnih dogovorov, v drugem pa smo s tem prenehali. S tem smo ponudili priložnost nasprotniku in namesto, da bi bilo 5:0 v našo korist, so oni zadeli za 2:1. Kar naenkrat smo imeli dramatičen zaključek tekme, v katerem bi se lahko zgodilo marsikaj.”

V četrtek se bodo celjski nogometaši v okviru zadnjega kroga evropskih kvalifikacij v Izraelu pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva, nato pa v nedeljo sledi še derbi z ljubljansko Olimpijo, ki bo nekoliko presenetljivo odigran v Šiški in ne v Stožicah.

Standings provided by Sofascore