Celjani po odličnem začetku popustili proti izkušenim Francozom (video – nova himna navijaške skupine Florijani)


Tokratna tekma lige prvakov med domačimi rokometaši Celja in pariškim PSG je bila posebna tudi zaradi praznovanja 25-letnice navijaške skupine Florijani, ki vsa ta leta zvesto in glasno sremljajo celjske rokometaše tako doma, kot na gostovanjih. V vseh teh letih so s klubom doživeli veliko izjemno lepih trenutkov in tudi tistih nekoliko manj prijetnih.

rkcpl-psg-2Med slednje delno sodi tudi današnja tekma, ki so jo Celjani pred polno dvorano Zlatorog izgubili, kljub temu, da so sredi prvega polčasa vodili za pet zadetkov. Kljub temu je mlada Celjska ekipa pokazala, da bo treba naslednje leto resno računati tudi na njih.

Ob 25-letnici navijaške skupine Florijani je bila pred tekmo predstavljena nova himna, ki so jo ustvarili celjski glasbeniki zapela pa Boštjan Dermol in Tone Kregar (video spodaj).

Celjani so na krilih polne dvorane Zlatorog odlično začeli srečanje in do 15 minute prvega polčasa, tudi na krilih razpoloženega vratarja Ferlina, vodili že za pet golov (10:5). Vodstvo bi lahko bilo še višje, če bi celjski rokometaši znali realizirati nekatere stoodstotne priložnosti. Namesto tega so rkcpl-psg-1Parižani izkoristili neučinkovitost Celjanov in v 20 minuti, z delnim izidom 5:0 uspeli izenačiti (10:10). Domači trener Ocvirk je bil zato prisiljen vzeti minuto odmora.

Po odmoru so Celjani spet zaigrali bolje in hitro dosegli dva zadetka za 12:10. Pet minut pred koncem polčasa so Celjani ponovno ušli na malo občutnejšo razliko treh golov (14:11), za nameček pa je bil malo za tem izključen še igralec Pariza, Hansen. Tega Celjanom ni uspelo popolnoma izkoristiti, v zadnji minuti pa so po nekaj napakah dopustili PSG-ju da se je ponovno približal. Na odmor sta tako moštvi odšli izenačeni (17:17).

Drugi polčas so bolje začeli Parižani, ki so v četrti minuti povedli za dva gola. A Celjani so znali odgovoriti in v šesti minuti ponovno izenačili na 21:21. Francozi so ponovno odgovorili in hitro povedli za tri gole, kar je domačega trenerja še enkratprisililo v minuto odmora. Ta ni prinesel rkcpl-psg-3preobrata, Celjani so še naprej premehko igrali v obrambi in posledično niso uspeli ujeti priključka. Sledila je še ena izključitev na Francoski strani, kar pa Celjani spet niso znali izkoristiti.

Izid se je vseskozi gibal med dvema in tremi goli zaostanka za Celjane, ki niso znali zaključiti nekaterih lepih priložnosti za priključek. Namesto tega so izkušeni igralci PSG-ja v 20. minuti prišli do najvišje prednosti na tekmi (27:33). Celjani se po tem zaostanku niso uspeli pobrati, Parižani pa so le še rutinirano pripeljali tekmo do konca. Končni izid je bil 36:32 za PSG.

Celjski rokometaši so si z današnjim porazom tudi dokončno zaprli vrata v osmino finala lige prvakov.

SKUPINA B, 13. krog

Dvorana Zlatorog, 5.500 gledalcev:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO – PARIS SG 32:36 (17:17)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Jurečič, Malus 3, Kljun 1, Razgor, Ovniček 3 (1), Marguč 3, Šarac 3, Nenadić 4, Accambray 5, Kodrin 3, Horžen 3, Makuc, Anić 2, Bećiri 2.

PSG: Corrales, Omeyer, Gensheimer, 4 Stepančić 5, Keita 1, Sagosen 6, Toft Hansen 1, Remili 2, Abalo 8, Kempf, Dourte, L. Karabatić 1, Morros, Hansen 1, N. Karabatić 5, Ekdahl du Rietz 2.

Vrstni red: PSG 24, Pick Szeged 19, Flensburg 14, Nantes 13, Motor Zaporožje 11, Zagreb 10, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.

Nova himna Florijanov, ki so jo ob njihovi 25-letnici ustvarili celjski glasbeniki:

foto: G.K., video: G.K. in RK CPL