Celjani po reprezentančnem premoru do točke v Kopru (video)


Nogometaši Celja so v osmem krogu državnega prvenstva gostovali v Kopru. V primorski prestolnici so Celjani na težkem terenu prekinili svoj niz zmag in se razšli z delitvijo točk.

Koper : Celje 1:1 (0:1)
Kvesić (16′); Osuji (89′)

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Nemanič, Milić (od 62′ Vuklišević), Bobičanec, Zabukovnik, Svetlin (od 24′ Lamy), Kvesić (od 79′ Kouter), Prutsev (od 79′ Edmilson), Matko

Prvi nevaren poizkus na srečanju v Bonifiki je pripadel Luki Bobičancu, ki je v 14. minuti z roba kazenskega prostora močno udaril proti vratom Kopra, a je strel odbil domači čuvaj mreže Jan Koprivec. Le nekaj minut kasneje so Celjani znova zapretili, tokrat pa je bil vratar Koprčanov povsem brez moči. Podajo Žana Karničnika je z odličnim zaključkom unovčil Mario Kvesić.

Na drugi strani igrišča, ki je bilo v izredno slabem stanju, so tudi Primorci dočakali svojo prvo priložnost, a je bil po strelu Maksa Barišića na pravem mestu Matjaž Rozman. Celjani so zdržali krajši ofenzivni pritisk Kopra in tako na odmor odšli z zasluženo minimalno prednostjo, je pa za nekoliko grenak priokus poskrbela poškodba Tamarja Svetlina, ki je moral zapustiti igrišče.

Varovanci Alberta Riere, ki že nekaj časa nastopajo brez poškodovanega kapetana Denisa Popovića, so na začetku drugega dela igre dobro nadzorovali potek tekme in varno ohranjali svoje vodstvo. Domača zasedba je nato prevzela pobudo in začela pritiskati na vrata Celjanov, igro pa sta dodatno poživila rezervista Ramazan Orazov in Bede Amarachi Osuji.

Kanarčki so v 72. minuti dosegli zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Takrat je celjsko mrežo zatresel 25-letni Orazov. Zdelo se je že, da bodo nogometaši Celja nadaljevali niz ligaških zmag, toda v izdihljajih rednega dela igre je spodrsljaj celjske obrambe izkoristil Nigerijec Osuji, ki je z akrobatskim vložkom poskrbel za končnih 1:1.

Španski strateg na klopi Celja je po tekmi povedal: ”Zadovoljen sem, saj smo se držali načrta. Na igrišču, ki ni bilo ravno v najboljšem stanju, smo prikazali dober nogomet. Svoje fante sem pohvalil in za nagrado bodo dobili dva prosta dneva, ki so si jih prislužili z dobro igro tako z žogo v posesti kot tudi brez nje, pogrešal sem le več zadetkov. Zame rezultat ni najbolj pomemben, več mi pomeni proces 90 minut. Mislim, da je med Koprom in Celjem velika razlika na nivoju tehnike in taktike, zato nisem zaskrbljen.”

Celjani kljub remiju ostajajo na vrhu lestvice, pred ljubljansko Olimpijo pa imajo dve točki naskoka. V soboto bodo v knežjem mestu gostili Radomljane.

Standings provided by Sofascore