Celjani po velikem preobratu do pomembne zmage


Celjski rokometaši so v 9. krogu Lige prvakov v Zlatorogu gostili norveški Elverum. Po velikem preobratu so pivovarji prišli do pomembne zmage, ki še ohranja upanje za uvrstitev v izločilne boje.

Celje : Elverum 29:26 (15:13)

Strelci Celja: Vlah 11, Strmljan in Marguč 6, Martinović 2, Mazej, Ivanković, Žabić in Mlakar 1

Prvi polčas je v dvorani potekal izenačen in dokaj enakovreden boj. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Tik pred koncem prvega dela so Celjani na krilih izjemnega Aleksa Vlaha prvič na tekmi malce pobegnili in na odmor odšli z 2 zadetkoma prednosti (15:13).

Vlah sedaj s 65 doseženimi zadetki v aktualni sezoni Lige prvakov zaseda prvo mesto na seznamu strelcev.

V 40. minuti so domači padli v manjšo krizo, kar so Norvežani izkoristili in ušli na 3 gole prednosti (19:22). 9 minut pred koncem je bil zaostanek še vedno enak (23:26).

V zadnjih minutah je sledil preobrat, veliko zaslug pa je pobral vratar Yassine Belkaied. Celjani so v 8 minutah igre napravili delni izid 6:0. To je zadostovalo za drugo zmago te sezone v tem tekmovanju z rezultatom 29:26.

Celjani se še naprej nahajajo na predzadnjem mestu v skupini, jim je pa zmaga prinesla nekaj več upanja o napredovanju. V soboto jih v okviru državnega prvenstva čaka gostovanje v Krškem.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, Foto: David Valant