Celjani po zmagi nad Aluminijem ponovno na 2. mesto 1. SNL


Nogometaši NK Celje v članski konkurenci nadaljujejo s prepričljivimi predstavami, ki jih trenutno uvrščajo tik pod vrh prvoligaške lestvice. Na Areni Petrol je tokrat z 2:1 padel prvoligaški debitant Aluminij.

Prvi so se zadetka vendarle veselili gostje. V 68. minuti je namreč mrežo domačega vratarja zatresel Kurež, a Močić je za izenačenje poskrbel že v naslednji minuti. Tekmo je v celjsko korist 5 minut pred iztekom uradnega časa po podaji Močića odločil Ivanović.

Trener Marijan Pušnik je za spletno stran NK Celje povedal: “Čestitke mojim fantom za vztrajnost, veliko borbenost, agresivnost, in za željo, ki je bila danes tista, ki je zmagala. Zelo dobro smo igrali v drugem polčasu. Gostje so povedli iz protinapada, ko smo slabo posredovali v obrambi, potem pa smo se zbrali in obrnili tekmo v svojo korist. Marijo Močič je prinesel zmago z lepim zadetkom in še z lepšo asistenco. Sledi premor, ki nam bo prišel še kako prav. Malce se bomo osvežili, kondicijsko pripravili in analizirali prvih osem krogov.”

Nekaj več kot 500 obiskovalcev na Areni Petrol je bilo zadovoljno z zmago, vse bolj glasna pa so negodovanja nad dejstvom, da so s prihodom Pušnika in športnega direktorja Ambroža Krajnca doma vzgojeni nogometaši vse bolj potisnjeni na stranski tir. Ob avtocesti prihodov igralcev Interblocka v celjski klub nekateri namigujejo, da niti v ozadju ponovno vleče nekdanji direktor Darko Klarič.  Drugi na takšna namigovanja odgovarjajo s pozivom na ogled lestvice, kjer Celjani takoj za Mariborom zasedajo 2. mesto, in vprašanji, ali si navijači res želijo životarjenja iz prejšnjih sezon.

V ligaškem tekmovanju zaradi reprezentančnih tekem sedaj sledi 13 dnevni tekmovalni premor, nato pa NK Celje čaka težka preizkušnja v Kopru.

Medtem, ko članska ekipa blesti, pa celjski podmladek doživlja še eno ponižujočo sezono. Potem, ko so mladinci minulo sezono končali na sramotnem zadnjem mestu mladinske lige, tudi letos v tekmovanje niso stopili kaj bolj prepričljivo – po štirih krogih in štirih porazih se agonija nadaljuje in odpira vprašanje odgovornosti vodstva mladinske šole za tovrstno impotenco vrha piramide mladinskega pogona.

CELJE – ALUMINIJ 2:1 (0:0)
550; Močić 68., Ivanović 83.; Kurež 66.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Kolsi, Korošec , Gobec , Plesec  (46./Močić ), Medved (58./Lufti), Žitko, Ivanović, Bajde (63./Horvat).

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo , Medved , Kurež , Žagar (56./D. Rešek), Drevenšek, Sulejmanović, Kožar (56./M. Rešek), Spahić, Bešić (66./Kmetec).

2. SNL
Minuli teden pa ni bil najbolj uspešen za drugi celjski klub v nogometnih tekmovanjih. Šampion je tako v torkovi zaostali tekmi na Areni Petrol najprej moral priznati premoč ekipi Garmin Šenčur, ki si je tri točke zagotovila s tesno zmago 1:2. V nedeljo pa so Šampionovci visoko izgubili tudi pri letos izredno prepričljivi Krki. Z Novega mesta so se vrnili s tremi goli v mreži.

S sedmimi točkami v petih krogih tekmovanja Šampion še vedno dosega varno 6. mesto med desetimi ekipami 2. slovenske nogometne lige.

Zapisnik in lestvica tekmovanja 2. SNL.

Nič kaj uspešnejši od mestnih tekmecev pa niso mladinci NK Šampion. Zgolj s točko v petih krogih tekmovanja 1. mladinske lige zasedajo mesto tik nad vrstniki iz NK Celja.

Celjska kluba tako v mladinski konkurenci po mesecu tekmovanja zasedata predzadnje in zadnje mesto.

R. Č.