Celjani po zmagi nad Osijekom remizirali s poljsko zasedbo, Bobičanec uspešno prestal operacijo (video)


Nogometaši Celja so v okviru priprav na nadaljevanje sezone odigrali že svojo tretjo tekmo. Po porazu proti zagrebškemu Dinamu in zmagi nad Osijekom, so se Celjani pomerili še s Pogonom iz Szczecina. Srečanje s Poljaki se je končalo z remijem.

V celjsko zasedbo, ki se trenutno mudi na pripravah v Turčiji, so se vrnili tudi slovenski reprezentanti, prav tako pa je operacijo uspešno prestal Luka Bobičanec.

Celje : Pogon Szczecin 1:1 (0:0)
ag. Gorgon (49′); Bichakhchyan (83′)

Celje: Rozman, Krefl (od 46′ Milić), Nemanič, Vuklišević (od 60′ Klašnja), Ajhmajer, Dulca (od 46′ Kouter), Menalo (od 46′ Vrbanec), Prucev (od 60′ Veselaj), Popović (od 60′ Kvesić), Aarons (od 60′ Mačak), Edmilson (od 60′ Adetunji)

Celjani so na začetku drugega polčasa v turškem Beleku povedli, ko je predložek v kazenski prostor Poljakov poslal Nino Kouter, po slabi reakciji pa je svojega vratarja premagal Alexander Gordon. Pogon je nato v zaključku tekme izenačil, ko je prosti strel uspešno izvedel Vahan Bichakhchyan.

”Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Igrali smo proti močnemu nasprotniku, gre za šesto ekipo poljskega prvenstva. Vsi vemo, da poljska liga premore veliko kvalitete. Zavedali smo se njihove igre z visokim presingom in mislim, da smo na to dobro odgovorili. Ustvarili smo si dovolj priložnosti, njim pa jih nismo dovolili veliko,” je po tekmi povedal Klemen Nemanič.

Vrhunci s tekme med Celjem in Pogonom:

Celjskemu moštvu so se znova pridružili tudi Žan KarničnikDavid ZecTamar Svetlin in Mark Zabukovnik, ki so med vikendom nastopili za slovensko reprezentanco ob zmagi proti ZDA. Luka Bobičanec pa je v Splošni bolnišnici Celje uspešno prestal operacijo kolena. 30-letnega Hrvata sedaj predvidoma čaka šesttedenski počitek.

Po Vidu Kodermanu in Julienu Lamyju se je s Celjani sporazumno razšel še Lovro Bizjak.