Celjani poraženi v Trebnjem


V derbiju 7. kroga Lige NLB sta moči merila Trebnje in Celje. Prvi polčas so zelo zanesljivo dobili Trebanjci (16:10), česar Celjani nikakor niso uspeli nadoknaditi, kar je pripeljalo do njihovega prvega prvenstvenega poraza (31:20).

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 31:20
Jovičič in Horvat 6; Vlah 7, Marguč in Janc 4

V kadru Celja so bili: Bojić, Gaberšek; Strmljan, Knez, Mazej, Premović, Cokan, Marguč, Antonijević, Ivanković, Janc, Muhović, Žabić, Martinović, Suholežnik.

Uvod je bil, kot se za derbi spodobi, obdan s čvrsto in trdno obrambo obojnih, kar je rezultiralo v malo število zadetkov. Trebanjci so na uvodu pretili predvsem iz protinapadov, ki so sledili po napakah celjskih rokometašev.

Pivovarjem igra v napadu, kar se tiče prvega dela srečanja, nikakor ni stekla. Domači rokometaši so v 23. minuti prišli do najvišje prednosti prvega polčasa (13:7). Na odmor sta ekipi odšli z izidom 16:10, za Celjane pa je polovico zadetkov prispeval Aleks Vlah.

Pri Celju so bile vidne posledice evropske preizkušnje, saj so delovali precej bolj izčrpani kot nasprotnik. Stežka so izigravali obrambo Trima, tudi ko jim je to uspelo je izjemno posredoval domači vratar Aljoša Čudič.

Popolnoma zasluženo so na koncu slavili rokometaši Trebnjega, ki ne poznajo poraza na zadnjih treh medsebojnih tekmah, niz pa so tako le še podaljšali.


Standings provided by Sofascore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

S. V.