Celjani pred nedeljskim spektaklom do zmage v domačem prvenstvu


enostavnocpl Pivovarji tudi po sredinem obračunu v domačem prvenstvu ostajajo neporaženi. Tokrat so se z gostovanja v Izoli vrnili z zmago z rezultatom 25:20. V nedeljo pričakujemo v dvorani Zlatorog pravi spektakel, ko na gostovanje Lige prvakov prihaja francoski velikan PSG z izjemnimi rokometnimi imeni kot so Nikola Karabatič, Mikel Hansen, Luc Abalo, Thiery Omeyer ter nekdanjim trenerjem Celja Serdarušičem. Tekma bo ob 17.00. 

Rezultat:

RD IZOLA ISTRABENZ PLINI  – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:25 (12:12)

Strelci:

CELJE: Lesjak 12 obramb, Gajić; Blagotinšek 1, Ivić 2, Babarskas 1, Janc 7, Razgor 3, Marguč, Poteko 1, Potočnik, Kodrin 1, Fižuleto 2, Patrianova 3, Dobelšek 2, Pešić, Mlakar 2.

Čeprav so celjski rokometaši z zadetkom otvorili srečanje so imeli domačini skoraj skozi celoten prvi polčas rezultatsko prednost. Do izenačenja je prišlo nekaj minut pred koncem prvega polčasa in ekipi sta se na odmor odpravili s poravnanim rezultatom. V drugem polčasu smo do 39. minute spremljali izenačeno srečanje, nato pa so Celjani pobegnili na dva zadetka prednosti. Nekaj minut nato nismo videli zadetkov na obeh straneh, nato pa so pivovarji le uspeli povesti z občutnejšo prednostjo (5 zadetkov). Prednost so gostje uspešno zadržali do konca srečanja in brez poškodovanega kapetana L. Žvižeja ter M. Zarabca osvojili nove točke v državnem prvenstvu.

Vabilo na nedeljsko srečanje. (Vir: uradna spletna stran CPL)
Vabilo na nedeljsko srečanje. (Vir: uradna spletna stran CPL)

aV