Celjani preko Portoroža v polfinale druge lige


Košarkarji Celja so se v četrtfinalu druge lige še tretjič pomerili z zasedbo Portoroža. Celjani so odločilno tekmo dobili na račun odlične predstave v zadnji četrtini, s katero so si priborili polfinalno vozovnico. 

Celje in Portorož sta si na uvodnih dveh dvobojih razdelila po eno zmago, zato je o potniku v polfinale odločala tretja tekma.

Košarkarji ohranili upe o prvi ligi, košarkarice redni del zaključile neporažene

O tem, da je knežje mesto gostilo zelo izenačeno tekmo, priča tudi statistika, po kateri sta bili ekipi precej enakovredni v vseh pogledih. Prva četrtina je pripadla celjski ekipi, in sicer s 25:20.

Gostje so ob koncu druge četrtine in začetku tretjega dela igre napravili delni izid 0:18, s čimer so si ustvarili občutno prednost 13 točk (39:52). Le to so Celjani pred vstopom v zadnjih 10 minut igre razpolovili (59:65).

Šest minut pred koncem tekme so Primorci še naprej uživali dokaj zanesljivo vodstvo z osmimi točkami (67:75), nato pa je sledila izjemna predstava domačih, Portorožu pa se je povsem ustavil met.

V najbolj ključnih trenutnih je breme nase prevzel Aljaž Hlastec Škof, ki je uspešno polaganje kronal še z zadetim metom za tri točke in Celju pripravil ugoden položaj v samem zaključku obračuna (79:77).

V zadnji minuti so bili bolj zbrani varovanci Vladimirja Rizmana, ki so na koncu slavili s 86:77. Znova je bil najbolj razpoložen Jan Rizman, ki se je tokrat ustavil pri 28 točkah. Dvojni dvojček je s 16 točkami in 11 skoki vpisal Nik Koprivica.

Celjani bodo na prvi tekmi polfinala, ki bo v soboto, v gosteh moči merili z Ilirsko Bistrico, Laščani pa z Vrhniko.

Izid, tretja tekma:

Celje – Portorož 86:77 (25:20, 14:23, 20:22, 27:12)

Celje: Rizman 28, Koprivica 16, Žepič 15, Hlastec Škof 13, Boršić 12, Držić 2