Celjani preko Sežane v četrtfinale pokala


Nogometaši Celja so v 1. krogu Pokala Slovenije premagali Tabor iz Sežane, ki ga po novem vodi Dušan Kosić, ki je pred dvema sezonama Celjane pripeljal do zgodovinskega naslova državnih prvakov. Celjani so v gosteh slavili z 2:0.

V Sežani so celjski nogometaši začeli letošnjega Pokalna Slovenije.

Trener Šalja je v primerjavi s prejšnjo tekmo opravil nekaj sprememb v začetni enajsterici. Prvič je priložnost za celjsko ekipo dobil Matija Burin, vrnil se je Mittendorfer, v napadu pa so začeli Jakobsen, Sokler in Žižek.

V prvih minutah tekme sta obe ekipi igrali zadržano. V 9. minuti so si domači prvič pripravili obetavno akcijo. Po desni strani so z dvojno podajo izigrali celjsko obrambo in prišli do zaključnega strela, a je mreža Celjanov ostala nedotaknjena.

Prva prava priložnost za Celjane je prišla v 17. minuti, ko je Matija Burin, ki je prvič začel v prvi postavi Celja, z dolgo žogo lepo zaposlil Jakobsena. Ta je z leve strani streljal v vratarjev dolgi kot, strel pa je blokiral domači branilec.

Nekaj minut za tem so Sežanci znova ogrozili vrata Raduhe, a je napadalec Sežane Stančič, po lepem predložku z glavo streljal preko gola.

Ob zaključku polčasa pa je vendarle prišlo do spremembe izida. V 44. minuti so Celjani zadeli po lepem protinapadu, potem ko je s krasno globinsko podajo Vrbanec zaposlil Soklerja. Ta je z natančnim strelom po tleh zadel vratarjev dolgi kot in Celjane popeljal do vodstva.

V drugi polčas so Celjani vstopili zelo motivirani, velikokrat so lepo izigrali domačo obrambo in ogrožali vrata Koprivca. V 49. minuti je Jakobsen lepo prodiral po desnem krilu in poslal nevaren predložek na drugo vratnico, kjer je žogo pričakal Sokler, katerega lep strel pa je prestregli domača obramba.

V 59. minuti je sledila prva priložnost za Sežano v drugem polčasu. Po podaji iz kota so skoraj prišli do čistega strela, toda v zadnjem trenutku je celjska obramba uspela ovirati strel in žoga je zletela preko vrat Raduhe. Domači so nato pritisnili na celjska vrata, kar je uvidel trener Celjanov Agron Šalja in reagiral s tremi menjavami. V igro so prišli Benedičič, Kuzmanović in Begić, ki so takoj poživili celjsko igro. Iz igre pa so odšli Jakobsen, strelec prvega zadetka Sokler in Mittendorfer.

Vratar Raduha v drugem polčasu ni imel pretirano veliko dela. Največ v 72. minuti, ko je Mavretič s samostojnim prodorom prišel tik pred celjskega vratarja, toda s preslabim strelom ga ni uspel premagati.

V drugi polovici drugega polčasa je Šalja opravil še dve menjavi, v obrambo je namesto Burina poslal Zeca, v napadu pa je Žižka zamenjal z Božićem.

V zadnjih desetih minutah so domači močno pritisnili na celjsko obrambo, toda večino poizkusov Taborja so celjski branilci brez težav odpravili. Prav tako je vratar Raduha atraktivno posredoval ob poizkusu domačih iz prostega strela v izdihljajih tekme in poskrbel, da je njegova mreža na tej tekmi ostala nedotaknjena.

V zaključku so Celjani s hitrimi protinapadi velikokrat ogrozili domača vrata, v 90. minuti pa je Tjaš Begić prišel do čistega zaključka in rutinirano premagal domačega vrataja. S tem zadetkom je Begić postavil tudi končni rezultat 0:2 in svojo ekipo poslal v naslednji krog tekmovanja.

POKAL PIVOVARNA UNION

NK TABOR SEŽANA 0:2 NK CELJE (44′ Sokler, 90′ Begić)

Začetna enajsterica NK Celje: Raduha (V), Flis, Zaletel (K), Brecl, Burin, Mittendorfer, Vrbanec, Svetlin, Jakobsen, Sokler in Žižek.

Klop: Rozman (V), Zec, Kerin, Benedičič, Božić, Kuzmanović, Begić.

Začetna enajsterica NK Tabor Sežana: Koprivec (V), Ristič, Grobry, Denis, Bongongui, Briški, Nemanič, Krivičić, Stančič, Salkić (K) in Mihaljević.

Klop: Rener (V), Kljun, Ovsenek, Tolić, Mavretič, Guerrico, Stanković.

Foto: NK Celje