Celjani preko težkega nasprotnika do osmine finala


Na Stadionu Z’dežele sta se v okviru šestnajstine finala slovenskega pokala pomerila Celje in Mura. Celjski nogometaši so prišli do prigarane zmage z izidom 2:1, ki jih vodi v osmino finala pokalnega tekmovanja.

Celje – Mura 2:1 (1:0)
Popović 34′, Bizjak 50′; Daku 51′

Začetna enajsterica Celja: Rozman; Morozov, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Kouter, Zabukovnik, Popović, Matko, Gbamble in Ikwuemesi

Začetek obračuna je zaznamovala neprijetna poškodba Neneja Gbambla, ki si je izpahnil komolec. Zamenjal ga je Lovro Bizjak.

V 34. minuti je nato najprej Kai Cipot ob posredovanju žogo odbil v vratnico, ta pa je po zmedi prišla do Denisa Popovića, ki je dosegel zadetek za vodstvo Celja.

Vodstvo Grofov je v drugem polčasu z glavo povišal Bizjak, po podaji Popovića iz kota. Takoj v prvem napadu, ko so gostje krenili iz sredine igrišča, je Luka Bobičanec podal pred vrata Matjaža Rozmana, tam pa je žogo v mrežo pospravil Mirlind Daku.

Do konca tekme so morali celjski nogometaši še pošteno garati, toda kljub izredno dramatičnem zaključku tekme, so uspeli zadržati vodstvo in se tako prebiti v osmino finala.

S. V.