Celjani prepričljivo ugnali Dobovo


Rokometaši Celja so v 19. krogu državnega prvenstva gostovali pri Dobovi, kjer so prišli do nove prepričljive zmage.

Dobova : Celje Pivovarna Laško 26:38 (15:20)
Marguč 9, Muhović 6, Mazej 5, Martinović 4, Mlakar, Strmljan in Vlah 3, Suholežnik in Ivanković 2, Antonijević 1

Na začetku tekme so bili strelci na obeh straneh razpoloženi, domačini pa so Celjanom dajali dober odpor. Po 11 minutah igre je bil rezultat tako poravnan na 7:7. Pred koncem prvega dela tekme so se pivovarji vendarle uspeli nekoliko odlepiti nasprotniku in na odmor oditi s prednostjo petih zadetkov (15:20).

Uvod v drugi polčas je potekal povsem po celjskih notah. Varovanci Alema Toskića so namreč drugi del srečanja odprli s štirimi zaporednimi zadetki in tako ušli na visokih devet golov prednosti (15:24). Prednost je še naprej naraščala, vrhunec pa je dosegla v 48. minuti, ko je Amir Muhović uspešno zadel za +15 (19:34). Domačini so do konca tekme uspeli vsaj delno ublažiti svoj visok poraz, končni izid pa je na koncu znašal 26:38.

Gal Marguč, ki je prispeval največ zadetkov v taboru Celja, je po tekmi dejal: “Zavedali smo se, da moramo tekmo vzeti maksimalno resno. Na začetku smo imeli malce težav, ker v obrambi nismo bili dovolj agresivni, a smo kljub temu v prvem polčasu dočakali tistih naših pet minut, ko smo si priigrali občutnejšo prednost. Med odmorom smo se v garderobi dogovorili, da stopimo skupaj. To smo v drugem polčasu storili in na hitro prišli do še višje prednosti ter na koncu tekmo mirno pripeljali do zaslužene zmage.

Celjani so z zmago ohranili vodilen položaj na lestvici in dve točki naskoki pred Trebanjci, s katerimi se bodo v petek udarili v tekmi sezone, ki bo pomemben dejavnik za preostanek prvenstva.